» » Участь керівника українсько-німецької факультет-програми ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина у роботі відбіркової комісії DAAD

Участь керівника українсько-німецької факультет-програми ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина у роботі відбіркової комісії DAAD

Дата: 14-12-2016, 15:30 | Автор:

Вже не один рік студенти та молоді науковці ТНЕУ беруть участь у стипендійних програмах Німецької служби академічних обмінів (DAAD). Стипендії DAAD надають можливість аспірантам та молодим вченим проводити наукові дослідження та здійснювати наукові проекти в Німеччині. DAAD також надає стипендії українським студентам, які хочуть навчатися на магістерських програмах та здобути післядипломну освіту в Німеччині.
  Відбіркові комісії Німецької служби академічних обмінів (DAAD) у складі незалежних викладачів виконують важливе завдання в процесі відбору стипендіатів DAAD. Одним з етапів на шляху до отримання стипендій є подання заявок на стипендії. Цьогоріч заступник директора інституту, керівник українсько-німецької факультет-програми ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ Рожко А.О. отримала запрошення до участі у відбірковій комісії, яка працювала 8 та 9 грудня 2016 року. До участі у відборі залучаються колишні стипендіати DAAD, які можуть оцінити письмові заяви пошукачів німецькою та англійською мовою.
  За результатами проведеної роботи у відбірковій комісії можна стверджувати, що конкурс заявок є достатньо суворий: з 66 поданих заяв до наступної співбесіди запрошено 20 пошукачів, але остаточне рішення про одержання стипендії на навчання за однією з обраних магістерських програм надійде лише половині молодих людей. Довідково: Стипендії надаватимуться Федеральним міністерством економіки та енергетики (BMWi) з коштів програми European Recovery Program (ERP). Вони пропонують іноземним випускникам в галузі економіки можливість закінчити магістерську або післядипломну програму в галузі економіки у одному з німецьких університетів та отримати диплом (як правило, магістра). Детальна інформація міститься на офіційному сайті Інформаційного центру ДААД у Києві.