» » Участь директора ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ у семінарі-практикумі з питань визнання іноземних документів про освіту в Україні

Участь директора ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ у семінарі-практикумі з питань визнання іноземних документів про освіту в Україні

Дата: 16-01-2017, 09:28 | Автор:

В усьому світі університети, коледжі, компанії, організації, підприємства зацікавлені в залученні студентів чи працівників із хорошими рівнем знань, що має бути підтверджено дипломом, який визнається світовою спільнотою. І тут виникає питання необхідності визнання документів про освіту світовою спільнотою. 
  Процедура визнання іноземних документів про освіту проводиться ВНЗ на підставі нормативно-правової бази та розпорядчих документів Міністерства освіти і науки України, відповідних положень і наказів ВНЗ. Роботи з підготовки документів для прийняття міністерством рішення щодо визнання іноземних документів про освіту доручені ДП "Інформаційно-іміджевий центр", яке виконує функції Національного інформаційного центру академічної мобільності (ENIC Ukraine).
  В кінці грудня 2016 року Національний інформаційний центр академічної мобільності (ENIC Ukraine) провів семінар-практикум для представників вищих навчальних закладів України на тему: «Визнання іноземних документів про освіту в Україні вищими навчальними закладами. Перевірка автентичності» (м. Київ). Директор ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ Таранов І.М. був представником нашого університету та активним учасником цього семінару. Семінар-практикум розпочався з обговорення перших кроків ВНЗ для організації процедури визнання документів про освіту. В ході семінару розглядалося питання перевірки автентичності іноземних документів. Працівники відділу визнання центру ENIC Ukraine детально описали схему процедури визнання документів; представили перелік документів для перевірки автентичності; продемонстрували алгоритм та способи перевірки автентичності. Представники ВНЗ, працюючи у групах, мали можливість ознайомитися з нетиповими ситуаціями, які виникають у процесі визнання іноземних документів.
  Представникам університетів, які брали участь у даному заході вручили сертифікати учасників. Тематика семінару є досить актуальною сьогодні, набутті знання та отриманні рекомендації дозволять удосконалити роботу ВНЗ щодо визнання іноземних документів про освіту в Україні,  а це відкриває нові можливості реалізації засади автономії університетів та сприятиме можливості залучення на навчання за спрощеною процедурою до ТНЕУ вступників, які вже здобули певні освітні ступені за кордоном чи закінчили певні періоди навчання в іноземних ВНЗ.
Фотозвіт: