» » Магістри ТНЕУ розпочали семестрове навчання у Норвегії

Магістри ТНЕУ розпочали семестрове навчання у Норвегії

Дата: 30-01-2017, 14:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Двоє студентів-магістрів Тернопільського національного економічного університету, а саме Возьна Тетяна та Сякалюк Юлія, з 9 січня розпочали навчання у Вищій школі бізнесу Університету Норд (Nord University Business School) (м. Будо, Королівство Норвегія). Студенти отримують стипендію, що надається Європейським Союзом у рамках програми Erasmus+ Global Mobility.
 
Упродовж семестрового перебування у норвезькому університеті студенти в рамках напряму підготовки «Бізнес та адміністрування» поглиблено вивчатимуть такі курси: Accounting in Theory and Practice (Бухгалтерський облік: теорія та практика), Research Methods (Методи досліджень),  International perspectives on business and governance in the High North (Міжнародні перспективи бізнесу та управління на далекій півночі) та Introduction to Econometrics (Вступ в економетрику) або Ecological Economy (Екологічна економіка). А також мають можливість відвідувати курси розмовної та бізнес-англійської мови.
 
За два тижні перебування у Норвегії, студенти мали нагоду відвідати декілька відкритих лекцій і розпочати навчання. Навчальний процес у Вищій школі бізнесу суттєво відрізняється від українського. Значний акцент ставиться на самоосвіту та індивідуальну підготовку до кожного заняття, хоча всі курси передбачають також і роботу в групах. Так, студенти отримують навчальний план на семестр та знають, який обсяг матеріалу з наукових статей та підручників необхідно освоїти до кожної лекції. Оскільки університетська бібліотека має доступ до багатьох баз даних та наукових видань, студенти мають вільний доступ до всіх необхідних матеріалів.
 
Іншим приємним здивуванням став рівень автоматизації наукового процесу. Кожен студент має власний студентський квиток, що являє собою пластикову картку з магнітною стрічкою, та містить індивідуальний номер студента. Ця картка надає доступ до університетських будівель та бібліотеки 24/7. Номер, вказаний на студентському квитку, є так званим логіном, для входу в особистий кабінет навчальної онлайн-платформи Fronter, де студенти мають можливість завантажити усю рекомендовану для вивчення літературу та отримувати актуальну інформацію щодо місця та часу проведення лекцій та практичних занять, крім того, студентський квиток надає право на пільговий  проїзд у громадському транспорті.
 
Окрім навчання, студентам іноді вдається насолодитися прогулянкою по місту чи помилуватися природою навколо, поки надворі світло. Це важливо, оскільки в осінньо-зимовий період світловий день за Полярним колом у м. Будо триває в середньому 4 години – з 10 до 14 годин, а погода непередбачувано варіює між дощем, градом та снігом з поривами вітру до 74 км/год.
 
Навчальний обмін триватиме до кінця червня.