» » Відкритий Західноукраїнський інтелектуальний турнір «Natus vincere» на юридичному факультеті ТНЕУ

Відкритий Західноукраїнський інтелектуальний турнір «Natus vincere» на юридичному факультеті ТНЕУ

Дата: 7-03-2017, 10:43 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 2-3 березня на юридичному факультеті Тернопільського національного економічного університету відбувся відкритий Західноукраїнський інтелектуальний турнір «Natus vincere» на кубок ректора ТНЕУ як командні змагання між тими, хто вміє письмово та усно висловлювати й обґрунтовувати свою позицію з приводу тієї чи іншої проблеми та довести її в наукових дискусіях – раундах. У заході взяли участь 54 команди з різних куточків України – учні10-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів та студенти 1-2 курсів коледжів з Тернопільської, Львівської, Волинської, Хмельницької, Рівненської та Донецької областей.
 
Під час проведення Турніру працювало три секції: правова, історико-філологічна, соціолого-психологічна.
 
Метою цього масштабного інтелектуального дійства було створення умов для реалізації та розвитку творчих здібностей учасників, формування у них інтересу до правознавства, історії, рідної мови, соціальної роботи, психології, залучення учнів і студентів до наукової діяльності, виховання почуття причетності до процесу творення України як правової, соціальної держави з національно свідомими громадянами.
 
Для проходження 1 етапу команди, які виявили бажання взяти участь у Турнірі, надсилали творчу презентацію на одну із запропонованих тем. Другий етап Турніру – Дебати. Перед початком дебатів проводилося жеребкування для визначення нумерації команд. У кожному раунді за результатами жеребкування команда виступала в одній із трьох ролей: Доповідач, Опонент, Рецензент. Третій етап – Інтелектуальна гра. Даний етап передбачав такі конкурси: Розминка, Мозковий штурм, Конкурс капітанів, Інтелектуальне рівняння та Емпіричне завдання.
 Варто відзначити високий рівень підготовки учасників, які вдало демонстрували свої ґрунтовні знання та ерудицію, натхнення та творчий підхід до вирішення непростих завдань організаторів конкурсу. Захід пройшов у невимушеній атмосфері, а команди в свою чергу показали згуртованість, командний дух та вміння оперувати набутими знаннями.  
Переможці Турніру визначалися за загальним рейтингом. Три команди-переможці отримали кубки ректора ТНЕУ та сертифікати на поїздки до Польщі, дипломи І ступеня та цінні подарунки. ІІ та ІІІ місця відзначалися дипломами та подарунками, а троє найкращих гравців виграли планшети. Серед цікавих призів також подорож до Європи, сертифікати в Сінема-сіті, аквапарк та квест-кімнати, гаджети, книги  та багато інших.
 
Зокрема, за результатами оцінювання незалежного журі, у правовій секції
1 місце отримала команда «Наслідники Феміди» (ЗОШ № 19 Тернополя), 2 місце і номінацію «Прагнення до досконалості» здобула команда «Галицький парламент» (Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола) і 3 місце та номінацію «По слідах Шерлока Холмса» виборола команда «Феміда» (Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 3  з поглибленим вивченням іноземних мов).
 
У соціолого-психологічній секції 1 місце у команди «Ерудити» (Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №8), 2 місце і номінацію «Найдружніша команда» виборола команда «Геретівці» (Козівська державна українська гімназія ім. В. Герети) і 3 місце та номінацію «Команда мислителів» здобула команда «Феміда» (ТНВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-економічний ліцей № 9 ім. І. Блажкевич»).
 
В історико-філологічній секції – на 1 місці команда «Нова генерація» (ТЗОШ № 24 м. Тернопіль), 2 місце і номінація «Кращі знавці історії України» у команди «Інтелектуальна еліта» (Скориківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Скориківської сільської ради Підволочиського району Тернопільської області) і 3 місце та номінацію «Культура і мистецтво України» виборола команда «Скіфи» (Волноваська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 міста Волноваха Донецької області).
 
Окрім цього, 17 команд, які виявили бажання взяти участь у додатковому конкурсі, надіслали до 10.02.2017 р. на електронну адресу організаційного комітету відео про своє місто, школу чи команду. За результатами оцінювання спеціально створене журі визначило переможців додаткового конкурсу та розподілило призовий фонд наступним чином: І місце – команда «Ерудити» (ЗОШ смт Гусятин) – 1500 грн., ІІ місце – команда «Veritas» ЛУГ імені Олени Степанів – 1000 грн. та ІІІ місце – команда «Феміда» Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов – 500 грн.
 
Окремі номінації були запропоновані Управлінням юстиції: командну номінацію «Борці за справедливість» вибороли «Щит і меч» (ТНВК «Школа-Ліцей № 6 ім. Назарія Яремчука» м. Тернопіль) та 3 індивідуальних номінації «Лідер справедливості».
 
Усі учасники отримали рекомендації до зарахування в ТНЕУ на юридичний факультет.
 
Особливу вдячність адміністрація факультету висловила партнерам і спонсорам, зокрема: ТЗОВ «Агро-бізнес», компанії «Вікнар'off», ПП «Агрон», будівельній компанії «Креатор Буд», Народному депутату України Тарасу Зіновійовичу Юрику, начальнику Головного управління юстиції у Тернопільській області Кольцову Едуарду Станіславовичу, Тернопільській обласній раді та ГО «Промінь Україна».