» » Візит грузинської делегації на юридичний факультет ТНЕУ

Візит грузинської делегації на юридичний факультет ТНЕУ

Дата: 10-03-2017, 14:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Шостого березня 2017 року в актовій залі юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету відбулася зустріч професорсько-викладацького колективу та студентства ЮФ із делегацією Аджарської автономної республіки та м. Батумі (Грузія). Серед почесних гостей – заступник міністра освіти, культури і спорту АР Аджарія Міріан Катамадзе, начальник Департаменту спорту і молоді Аджарії Лаша Чавлешвіллі, начальник відділу молоді Департаменту спорту і молоді Аджарії Сулхан Думбадзе, секретар міської ради м. Батумі Лаша Сірабідзе та почесний громадянин Тернополя, народний дипломат Гоча Аробелідзе.
 
У рамках візиту представники грузинської делегації презентували глибинний колорит багатогранної та мальовничої Грузії. Зокрема, слухачі дізналися, що Автономна республіка Аджарія багата культурними та фольклорними традиціями і є однією із найзахищеніших країн світу, де навіть прогулюючись вночі немає причин турбуватися, адже спокій і безпеку тут ревно оберігають поліцейські та інші охоронні служби. Завдяки вдалим реформам Грузії вдалося очистити від корупції правоохоронні органи, які тепер підпорядковані не владній верхівці, а справді закону. Також немає корупції у галузі освіти. «Ми успішно провели реформу вищої освіти, створили єдиний центр перевірки знань абітурієнтів і це значно допомогло країні. Тепер у нас взагалі немає корупції як явища. Нашим студентам невідомий такий термін, як «корупція», – зауважив заступник міністра освіти, культури та спорту АР Аджарія Міріан Катамадзе.
 
Загалом метою візиту грузинської делегації є розвиток дружніх стосунків, які вже склалися між регіонами. «Нас дуже цікавить співпраця між вищими навчальними закладами України та Грузії. Зокрема, Міністерство освіти Аджарії фінансує річну школу в м. Батумі, яку організовуватиме Батумський державний університет ім. Шота Руставелі. Ця  перша літня школа буде функціонувати за участю студентів юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету», – зазначив Міріан Катамадзе.
 
Враження від зустрічі з гостями надзвичайно позитивні. Грузини – дуже привітні та щирі  за своєю ментальністю. Їхнє вітання «ґамарджоба» означає «перемога», а якщо точніше – «перемоги вам». Адже, для грузинів найголовніше – перемога над собою і свобода, про що вони зазначили у Книзі для почесних гостей юридичного факультету ТНЕУ.
 
Зустріч завершилася теплими словами вдячності та домовленістю про подальшу співпрацю між Тернопільським національним економічним університетом і Батумським державним університетом ім. Шота Руставелі. Представники грузинської делегації гостинно запрошували наших студентів та викладачів до сонячного Батумі – неймовірного світового курорту із мальовничими горами та найсвіжішим гірським повітрям, найгарнішими заходами сонця та ласкавим морем, неперевершеною грузинською кухнею із насиченим різнобарв’ям аджарських страв, назви яких звучать як грузинська мелодія.
 
Сердечно вражені щирістю та відкритістю гостей і надіємося на плідну співпрацю у розбудові наукових, освітніх та культурних зв’язків.