» » Відбувся круглий стіл «Митна політика та соціально-економічний розвиток України»

Відбувся круглий стіл «Митна політика та соціально-економічний розвиток України»

Дата: 24-03-2017, 12:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У середу, 22 березня 2017 року, в м. Кам'янець-Подільський відбувся круглий стіл на тему: «Митна політика та соціально-економічний розвиток України». Організаторами наукового заходу виступили колективи кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ та Кам'янець-Подільського навчально-наукового центру ТНЕУ. Модераторами круглого столу виступили канд. пед. наук Мозолюк Тетяна Миколаївна та канд. екон. наук Ткачик Федір Петрович.
 
З вітальним словом до учасників звернулися директор Кам'янець-Подільського навчально-наукового центру ТНЕУ Мозолюк Тетяна Миколаївна, відзначивши необхідність залучення учнів та студентів до наукової роботи з метою формування нових ідей розвитку економіки та суспільства; завідувач кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ, канд. екон. наук Луцик Анатолій Ігорович, який відзначив важливість, науково-практичну цінність проведення даного наукового заходу, актуальність розгляду митних аспектів економічного зростання учнями, студентами, науковцями та фахівцями; начальник митного поста «Кам'янець-Подільський» Василь Степанович Лошній, який наголосив на необхідності поєднання практичних і теоретичних аспектів досліджуваних молодими науковцями проблем в контексті тематики круглого столу.
 
Надзвичайно цікавими та захоплюючими виявилися доповіді учасників круглого столу. Зокрема Ганна Зверєв розповіла про своє бачення інноваційного розвитку економіки та формування інноваційної культури в суспільстві; Ксенія Кологойда виступила з доповіддю про роль кластерів в соціально-економічному розвитку України; Людмила Головата оригінально представила результати свого дослідження про знаннєву економіку; Ілона Шандрук розповіла про сучасні фіскальні та регулюючі аспекти митної політики України. Митна проблематика мандрівки до Європейського Союзу була висвітлена у доповіді Олени Яворської. Креативність, цікавість та неординарність були присутні у доповіді Лідії Троцюк про соціально-економічний розвиток м. Кам'янця-Подільського. Високу науково-практичну цінність становили доповіді Андрія Власюка, Вікторії Тодораш та Аліни Панчук; молоді науковці цікаво та з захопленням представили слухачам престижність, важливість та відповідальність професії «митника». Вагому роль у розвитку митної справи, а зокрема у митному оформленні та декларуванні відіграють митні брокери, про це учасники круглого столу дізналися послухавши доповідь Марії Платонової. Інноваційні підходи та соціальні проекти щодо оптимізації фінансової політики учня та студента були представлені у науковій праці  Діани Галянт.
 
Доповіді викликали цікаві дискусії та обговорення серед присутніх студентів та викладачів, що підкреслює актуальність тематики круглого столу.
 
До обговорення доповідей долучилися викладачі кафедри податків та фіскальної політики, зокрема Євген Петрович Бондаренко розповів про практичність та значущість митних брокерів для розвитку соціально-економічних процесів, а Володимир Йосипович Титор повідав присутніх про важливість підготовки фахівців у сфері оподаткування та митної справи та розповів основні риси роботи митних органів в Україні.
По завершенні роботи круглого столу, всіх доповідачів та активних учасників було нагороджено дипломами та цінними подарунками.
 
Організатори круглого столу щиро дякують за підтримку ректору Тернопільського національного економічного університету, д-ру екон. наук, професору Андрію Ігоровичу Крисоватому. А також учасникам та гостям з ДВНЗ «Кам'янець-Подільський індустріальний коледж», ДВНЗ «Подільський спеціальний навчально-реабілітаційний соціально-економічний коледж», Кам'янець-Подільського відділення Ірпінського державного коледжу економіки та права, Кам'янець-Подільського НВК /9 ім. А.М. Трояна та всім присутнім.
 
До нових науково-пізнавальних зустрічей!