» » Команда ЮФ ТНЕУ – учасник ІV Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу

Команда ЮФ ТНЕУ – учасник ІV Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу

Дата: 27-03-2017, 12:57 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 23 березня 2017 року на базі Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка відбувся півфінальний етап ІV Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу, який проводився під егідою Європейської арбітражної палати. Метою Конкурсу є підвищення рівня знань студентів у сфері міжнародного комерційного права, арбітражу, медіації та експертизи. Конкурс проводився англійською мовою.
 
Чотири місяці команда юридичного факультету ТНЕУ у складі: керівника –Уляни Зіновіївни Коруц, учасників – Вікторії Іванюк та Вікторії Савочки готували меморандуми позивача та відповідача для успішного проходження у наступні етапи до команди-опонента Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана.
 
Проте, за 2 тижні до початку півфінального етапу виявилося, що команда Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана не змогла надати контрмеморандумпо справі, заявивши самовідвід. Аналогічна ситуація відбулася у команди Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка, яким відмовилася надати відповідь команда Київського університету права. В результаті, за рішенням організаторів міжнародного конкурсу, суперниками стали команда юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету та команда Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка.
 
За місце у фіналі міжнародного конкурсу також змагалися:
– ДВНЗ «Ужгородський національний університет» та Київський національний торгово-економічний університет;
– Національній університет «Острозька академія» та Національна академія внутрішніх справ.
 
Студентам було запропоновано вирішити імпровізований спір, що виник на основі договору купівлі-продажу між сторонами з різних країн, та підлягав розгляду в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Європейській арбітражній палаті.
 
Команда юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету достойно виступила на усних дебатах, поступившись місцем у фіналі команді Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка лише декількома балами (найменшим відривом серед команд-суперників).
 
Крім того, учасників команди – Вікторію Іванюк та Вікторію Савочку – відзначили сертифікатами та книгами як кращих спікерів конкурсного дня.
 
Участь у півфіналі зазначеного конкурсу – це факт визнання досягнень студентів юридичного факультету ТНЕУ у сфері міжнародного права, а також орієнтир для майбутніх перемог.