» » Ми розпочали! Перший день відзначення Global Money Week у м. Тернополі!

Ми розпочали! Перший день відзначення Global Money Week у м. Тернополі!

Дата: 28-03-2017, 09:26 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 27 березня 2017 р. викладачі й студенти кафедри фінансів ім. С.І. Юрія ТНЕУ, циклової комісії фінансових і загальноекономічних дисциплін Галицького коледжу ім. В. Чорновола, учасники студентського наукового гуртка «Фінансова просвіта / Financial education» й проекту «Фінансова просвіта / Financial education» цікавими й успішними заходами розпочали відзначення Global Money Week у м. Тернополі.
                                     
Об 11 год. для студентів коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ було проведено воркшоп «Фінансове шахрайство: як себе убезпечити в умовах розвитку сучасних технологій?». Вже традиційно захід базувався на трьох тематичних напрямах: проблеми банкоматного скімінгу, найпопулярніші прийоми телефонного шахрайства та способи виманювання коштів в Інтернеті. Приємно, що атмосфера в аудиторії сприяла жвавому обговоренню тематики воркшопу. Ознайомившись із відео опитуванням, учні дискутували з приводу «що ж таке фінансове шахрайство?», розповідали про особисті випадки «знайомства» з цим явищем, визначили найефективніші способи боротьби з ним.
 
О 13 год. циклова комісія фінансових і загальноекономічних дисциплін Галицького коледжу ім. В. Чорновола провела конкурс студентських наукових робіт «Сучасні тенденції та перспективи розвитку фінансової системи України». Теми досліджень стосувалися проблем формування і використання фінансів домогосподарств, способів заощадження коштів домогосподарств та їх раціонального використання, мотивів й ризиків кредитних послуг для населення, діяльності посередників на фінансовому ринку України, доцільності запровадження Служби фінансових розслідувань, реформи системи публічних закупівель, формування цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, сучасних тенденцій розвитку малого бізнесу й інших питань. Приємно відзначити, що студентки групи Ф-31 Жданюк Сніжана і Савіцька Світлана отримали грамоти за друге і третє місця.
 
28 березня 2017 р. планується провести екскурсію у НАСК «Оранта», тренінг Стартап центру ТНТУ «Алгоритм успішного бізнесу» та вебінар із філіппінськими школярами на тему фінансової грамотності.