» » «Психологічне забезпечення осіб, які працюють у правовій сфері»

«Психологічне забезпечення осіб, які працюють у правовій сфері»

Дата: 28-03-2017, 11:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 22 березня 2017 року в рамках роботи Школи професійного розвитку юридичного факультету з ініціативи доцента кафедри психології та соціальної роботи ТНЕУ Надвиничної Тетяни Лонгінівни та за сприяння  декана ЮФ Банаха Сергія Володимировича відбувся тренінг на тему: «Психологічне забезпечення осіб, які працюють у правовій сфері». Тренер – практичний психолог з великим досвідом роботи у сфері надання психологічної допомоги в особливих умовах, майор поліції, начальник сектору психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Тернопільській області Козюк Михайло Стефанович.
                                                                                                            
Михайло Стефанович детально ознайомив присутніх з основними напрямами роботи психологів в управлінні національної поліції,  розкрив особливості психологічного супроводу молодих фахівців, специфіку їхньої діяльності з підтримки і розкриття злочинів, охарактеризував участь психологів МВС у професійній підготовці особового складу та вивченні соціально-психологічного клімату колективу й рейтингу керівників.  Тренер зазначив, що психодіагностика є одним з найважливіших видів діяльності практичного психолога органів внутрішніх справ, а психодіагностичне обстеження проводиться при визначенні придатності кандидатів за своїми індивідуально-психологічними особливостями до служби в поліції.  До студентів юридичного факультету також звернувся капітан поліції, заступник начальника відділу комплектування УКЗ ГУНП в Тернопільській області Гаврон Петро Романович, котрий ознайомив присутніх із етапами відбору кадрів до національної поліції, переліком відкритих вакансій та вимогами до кандидатів під час проведення конкурсного відбору на службу в поліцію.
 
Враження від заходу у всіх були приємними, студенти ставили багато питань, виявили неабияку зацікавленість даною проблематикою, а також отримали велике задоволення від емоційно-насиченого й практико зорієнтованого тренінгу.
 
«Ця зустріч відкрила для мене багато нового, майор Козюк у цікавій і пізнавальній формі розповів нам про особисті, вольові та моральні якості, яким повинні відповідати особи, що працюють у правовій сфері, повідомив, як проводиться відбір у національну поліцію та поділився своїм багаторічним досвідом роботи. Такі зустрічі урізноманітнюють навчальний процес, а можливість спілкування з практиком відкриває нові можливості для саморозвитку» (Богдан Вишневський, ст. гр. ПР – 11).
 
«Тренінг був досить цікавим та пізнавальним. Я багато чого винесла для себе нового. Хотілось би частіше зустрічатись із такими людьми» (Дана Бойко, ст. гр. СР – 31).
 
«Зустріч із Козюком Михайлом Стефановичем надзвичайно мені сподобалась,оскільки видно, що ця людина професіонал своєї справи. Я дізналася багато цікавого для своєї майбутньої професії, а особливо у такій сфері діяльності. Сподобалось те, що бесіда була простою, вільною та доступною для студентської аудиторії» (Тетяна Цибульська, ст. гр. ПС – 21).
 
«Начальник сектору психологічного забезпечення дуже цікава особистість, він легко підібрав підхід до нас, студентів, і розказав багато корисної інформації. Тому буду дуже рада, якщо він ще раз до нас завітає» (Дарія Чухрай, ст. гр. ПС – 11).
 
«Побувавши на зустрічі, я багато нового дізналася про професію поліцейського. Для мене було корисно почути вимоги для отримання посади поліцейського, адже у майбутньому я хочу обрати даний напрямок. Відвідавши цю зустріч, я отримала для себе багато цікавої інформації, а сама бесіда пройшла на одному диханні. На мою думку потрібно якомога більше таких зустрічей» (Юлія Човінська, ст. гр. ПР – 12).
 
«Враження від тренінгу надзвичайні, було цікаво поспілкуватися із людиною, яка працює у галузі психологічного забезпечення осіб правової сфери. Я дізналася для себе багато нової та необхідної інформації, яка стане мені потрібною у майбутньому. З великим задоволенням буду відвідувати подібні заходи» (Вероніка Бейгер, ст. гр. СР – 41).