» » Відбувся науковий семінар «Перспективи розвитку процесів оподаткування в Україні»

Відбувся науковий семінар «Перспективи розвитку процесів оподаткування в Україні»

Дата: 29-03-2017, 12:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У вівторок, 28 березня 2017 року, у рамках засідання студентського наукового гуртка «Фіскальний аналітик» відбувся науковий семінар на тему: «Перспективи розвитку процесів оподаткування в Україні».
                
Основними напрямами роботи учасників наукового заходу були:
1. Інноваційна спрямованість оподаткування в Україні;
2. Консультаційні та посередницькі послуги у сфері оподаткування і митної справи;
3. Роль класичних принципів оподаткування в сучасній фіскальній політиці України;
4. Податки, екологія, суспільство: діалектика  взаємовпливу.
 
Науковий семінар розпочався з доповіді Козака Івана стосовно необхідності та важливості податкового стимулювання інноваційної діяльності в Україні. Зазначена проблематика є надзвичайно актуальною, про що зазначив куратор гуртка Ткачик Федір Петрович та наголосив на перспективності імплементації у національну практику таких стимулів як інвестиційний та інноваційний податковий кредит. Далі Шандрук Ілона поінформувала присутніх щодо основних рис діяльності митних посередників та їх роль в розвитку митних відносин. Не менш цікавими виявилися доповіді Стромчинської Тетяни та Були Павла, в яких розглядалися принципи оподаткування, їх ретроспекція та важливість в умовах сьогодення. Досить цікаво проблематику взаємовпливу податків на суспільство представив Худик Назар, навівши приклад незадоволення суспільства останніми новаціями податкової політики в Білорусії. Дмитрів Володимир Ігорович, куратор гуртка, розповів про деякі особливості оподаткування в Хорватії та відзначив тенденції впливу податкової культури на соціально-економічний розвиток у Хорватії та Україні.
 
До обговорень та дискусій долучилися всі учасники «Фіскального аналітика». По завершенні наукового семінару активні доповідачі отримали призи.
 
Під час засідання наукового гуртка також обговорили участь у круглому столі в м. Кам’янець-Подільський, актуальні проблеми студентського життя, футбольну гру національної збірної України та Хорватії, а також зіграли інтелектуальну гру «Tax wanted» та отримали масу приємних емоцій!
 
Куратори гуртка дякують всім, хто долучився за плідну роботу та прекрасну атмосферу. До нової зустрічі через тиждень!