Вітаємо!

Дата: 23-04-2017, 13:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 5-7 квітня 2017 року відбувся II етап Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Фінанси» серед студентів вищих навчальних закладів III- IV рівнів акредитації,  який проводився на базі ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури». У цій інтелектуальній битві Тернопільський національний економічний університет представляла голова СНТ факультету фінансів, член студенського наукового гуртка кафедри фінансів ім. С.І. Юрія «Фінансовий простір», студентка групи Ф-42 – Бурко Христина,  і за її результатами посіла III місце.
 
В олімпіаді взяв участь 71 учасник. Завдання складалося із 3 частин: ситуаційна розрахункова задача, яка стосувалась кредитування підприємств, 2 теоретичних запитання щодо проблем податкової політики в Україні та формування місцевих бюджетів в умовах децентралізації, а також 40 тестів, які повністю охоплювали курс дисципліни «Фінанси»
 
Програмою олімпіади було передбачено не лише виконання завдань, а й  екскурсійні заходи, які дали змогу учасникам ознайомитися з містом Дніпро, а також цікавими культурними осередками. Студенти відвідали Історичний музей ім. Д. І. Яворницького, де ознайомилися з діорамою «Битва за Дніпро», яка є найбільшою в Україні, другою за площею в Європі та однією із найбільших у світі. Ще студенти мали змогу відвідати Дніпропетровський академічний театр опери та балету, а саме виставу «Весілля Фігаро», під час перегляду якої було багато кумедних моментів, які підняли настрій глядачів. Однією із найвідоміших архітектурних пам’яток  м. Дніпро є культурно-діловий центр «Менора» – найбільший у світі єврейський громадський комплекс, відкритий у жовтні 2012 року. Для студентів було проведено екскурсію по центру, а також надано можливість побувати на оглядовій площадці розташованій на 18 поверсі однієї із веж. І на завершення учасників олімпіади познайомили із перлиною міста – набережною річки Дніпро, яка за протяжністю є найдовшою в Європі (близько 30 км). Це місце, яке вражає своєю колоритністю, красою та загадковістю.
 
Студентка-переможниця  Бурко Христина, висловлює особливу подяку  науково-педагогічному колективу кафедри фінансів ім. С.І. Юрія за науковий поштовх, моральну підтримку та можливість захищати честь альма-матер.
 
Також щирі слова вдячності линуть адміністрації, викладачам та організаційному комітету ПДАБА, які доклали багато зусиль для проведення олімпіади на високому рівні, адже заходи такого характеру дають змогу відвідати цікаві міста, познайомитися із новими людьми, а також почерпнути досвіду для майбутніх наукових звершень.