» » Відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Політологія»

Відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Політологія»

Дата: 24-04-2017, 13:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 19-21 квітня 2017 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Політологія», учасниками якої стали 64 студенти, що представляли 37 вищих навчальних закладів України. З метою виявлення рівня теоретичної і практичної підготовки студентів було проведено два тури олімпіади: теоретичний, який включав два етапи – першим передбачено розв’язання завдань проблемного і творчого характеру, другий – тестування. Другий тур олімпіади –  дослідницький, що передбачав публічний захист наукових робіт.
 
Тернопільський національний економічний університет - єдиний серед економічних вищих навчальних закладів - був гідно представлений двома учасниками: Приймич Андрій та Сарахман Ірина, які навчаються на I курсі Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин імені Б. Д. Гаврилишина. Під час виконання конкурсних робіт наші студенти продемострували креативний підхід, високий рівень політичної та громадянської культури, систематизовані наукові знання про історію та теорію політичної науки, уміння самостійно аналізувати політичні явища та процеси. Вони були відзначені в двох номінаціях та нагороджені грамотами та сертифікатами. Зокрема, студент Приймич Андрій ( тема наукової роботи «Шляхи та умови подолання тоталітарної спадщини в історичній пам’яті українського народу») – у номінації «Знавець історії політичної думки», а Сарахман Ірина (тема наукової роботи «Участь України у міжнародних миротворчих операціях») – у номінації «За інноваційний підхід у вирішенні проблемного завдання».
 
За підготовку учасників II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Політологія» були відзначені грамотами ректора УДПУ О. І. Безлюдного їх наукові керівники: доценти кафедри філософії та політології кандидат історичних наук Гурик М. І. та кандидат історичних наук Чигур Р. Ю.    
 
Щиро вітаємо учасників олімпіади та їх керівників! Зичимо їм подальшого творчого натхнення, нових злетів та перемог, успіхів на шляху до підкорення нових наукових вершин!