» » «Україна в умовах реформування правової системи: сучасні реалії та міжнародний досвід»

«Україна в умовах реформування правової системи: сучасні реалії та міжнародний досвід»

Дата: 24-04-2017, 10:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 21 квітня 2017 року на базі юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Україна в умовах реформування правової системи: сучасні реалії та міжнародний досвід». 
 
Співорганізаторами конференції виступили:
– Міністерство освіти і науки України;
– Міністерство юстиції України;
– Комітет Верховної ради України з питань інформатизації та зв’язку;
– Тернопільський національний економічний університет;
– Асоціація українських правників;
– Офіс Уповноваженого Верховної ради України з прав людини;
– Координатор проектів ОБСЄ в Україні.
 
З вітальним словом до присутніх звернувся перший проректор ТНЕУ, кандидат фізико-математичних наук, доцент Микола Іванович Шинкарик: «Тернопільський національний економічний університет – це університет, який має необхідні можливості для підготовки фахівців у сфері юридичної освіти. Сьогодні пропоную кожному із Вас почути один одного й спільно разом окреслити певні стратегії для розбудови правової системи України». Також М. І. Шинкарик передав вітання від ректора університету, доктора економічних наук, професора Андрія Ігоровича Крисоватого.
 
До участі у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції долучилися 130 науковців із 9 країн, а саме:  Грузії, Білорусії, Ізраїлю, України, Словаччини, Німеччини, Люксембургу, Польщі та Чехії.
 
«Ми підтримуємо реформи в країні, тому для нас місця, де проходять дискусії стосовно розвитку держави, є дуже важливими, адже тут ми спілкуємося з людьми, які володіють великим науковим потенціалом, мають бажання працювати, розвиватися. Для нас – це потенційні партнери. Завдяки таким людям, ми зможемо реформувати правову систему в Украні», –  зазначив координатор проектів ОБСЄ в Україні, посол Литви.
 
По завершенню учасники конференції висловили сподівання на продовження плідної співпраці сторін.