» » Візит делегації ЮФ ТНЕУ до Люблінського католицького університету Іоанна Павла ІІ

Візит делегації ЮФ ТНЕУ до Люблінського католицького університету Іоанна Павла ІІ

Дата: 12-05-2017, 18:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках реалізації Угоди про міжнародну співпрацю між факультетом права і наук Люблінського католицького університету Іоанна Павла ІІ, юридичним факультетом Тернопільського національного економічного університету, греко-католицьким теологічним факультетом Пряшівського університету та педагогічним факультетом Ружемберокського католицького університету під патронатом Міністерства спорту і туризму Польщі 7-10 травня 2017 року в м. Стальова Воля (Польща) було організовано Європейські Дні студентської культури.
 
Актуальність виховання у студентської молоді свідомого ставлення до здорового способу життя через популяризацію фізичної культури й масового спорту в процесі організації фізкультурно-масової роботи у вищих навчальних закладах є беззаперечною. Зважаючи на велику підтримку спортивної діяльності у ТНЕУ, 8 травня делегація юридичного факультету достойно виступила на Міжнародних спортивних змаганнях «Спорт – дорога до єдності» і виборола перше місце у загальному заліку. У скарбничці збірної 9 кубків та 22 медалі: п’ятнадцять золотих, п’ять срібних та дві бронзових.
 
Надзвичайно яскраву і технічну гру продемонстрували чоловічі волейбольна (Юрій Щербяк – капітан команди, Руслан Яковишин, Віталій Шажко, Тетяна Глуха, Віктор Масляк, Богдан Зарубайко, Микола Стрілецький, Ігор Панькевич) та футбольна команди (Юрій Щербяк – капітан команди, Руслан Яковишин, Віталій Шажко, Віктор Масляк, Богдан Зарубайко, Назар Гданський, Ігор Панькевич, Дмитро Постніков), обидві здобули І місце. Чудові результати показали тернопільські студенти на бігових доріжках: І місце – Віктор Масляк (дві нагороди за 100- і 1000-метрівку), Анастасія Рівна (100-метрівка) та Ірина Щурко (1000-метрівка); ІІ місце – Ігор Панькевич (дві нагороди за 100- і 1000-метрівку), Анастасія Рівна (1000-метрівка) та Ірина Щурко (100-метрівка); ІІІ місце – Андрій Шишковський – учень ТЗОШ № 19, як учасник команди-переможця «Наслідники Феміди» відкритого Західноукраїнського інтелектуального турніру «Natus vincere» на кубок ректора Тернопільського національного економічного університету. Неймовірних зусиль доклала команда тенісистів у складі Юрія Щербяка, Руслана Яковишина, Віталія Шажка, Богдана Зарубайка, Володимира Карого, Вікторії Іванюк, Ігора Панькевича, Петра Мица та Андрія Бісовського, які зуміли завоювати золото. Та, попри змагання, дух здорової конкуренції, доволі високий клас майстерності й, найголовніше, дружню співпрацю показали всі команди, представлені на турнірі.
 
Дев’ятого травня у рамках святкування відбулася Міжнародна наукова студентська конференція, учасники якої працювали у двох секціях: «Спорт і туризм у сучасному суспільстві» та «Родина як сила людини і нації». Цікаві дискусії викликали доповіді студентів ТНЕУ, зокрема: Вероніки Бейгер – голови студентського наукового товариства юридичного факультету «Doсti in mundo», Тетяни Глухої – студентського декана юридичного факультету, Володимира Карого, Вікторії Іванюк, Михайла Швайлика, Олега Крушельницького, Іванни Костелинин, Марії Барилко, Наталії Фігун. Усім доповідачам вручили сертифікати та запросили до публікації наукових статей у часописі «Pedagogika Katolicka». Також було підписано угоду про створення «Карпатського молодіжного парламенту» для майбутньої тісної наукової, культурної та спортивної співпраці молоді з Польщі, України, Словаччини та Угорщини.
 
Десятого травня делегація ЮФ ТНЕУ відвідала історико-меморіальний музей «Майданек» – табір смерті Третього рейху на околиці польського міста Люблін. Студенти та викладачі оглянули казарми, де була відкрита нова виставка із назвою «Ув’язнені Майданека» та вшанували пам’ять закатованих невинних людей щирою молитвою. 
 
Усі учасники на чолі з професором отцем Яном Зімним мали нагоду бути присутніми на Святих Месах в Католицьких костелах Стальової Волі, що дало поштовх до більш тіснішого дружнього не лише спортивно-наукового, але й духовного єднання представників Польщі, України, Словаччини, Італії, Німеччини та Угорщини.