» » У ТНЕУ відбулася зустріч науковців Тернополя з представниками МОН України

У ТНЕУ відбулася зустріч науковців Тернополя з представниками МОН України

Дата: 31-05-2017, 17:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 31 травня в Тернопільському національному економічному університеті відбулася нарада заступника Міністра освіти і науки України Романа Володимировича Греби, директора ДП «Український державний центр міжнародної освіти» МОН України Олени Олександрівни Шаповалової, начальника управління з питань державного майна та підприємств МОН України Олени Ігорівна Костенко, голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадима Григоровича Стеценка, директора ДП «Інфоресурс» Оксани Михайлівни Бєлік з представниками адміністрації вищих навчальних закладів м. Тернопіль.
 
У зустрічі взяти участь ректор Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий, ректор Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, доктор педагогічних наук, професор Володимир Петрович Кравець, ректор Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя, доктор технічних наук, професор Петро Володимирович Ясній, ректор Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського, доктор медичних наук, професор Михайло Михайлович Корда, начальник Управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Зіновіївна Хома.
 
Також до заходу долучилися проректори університетів, декани факультетів, професорсько-викладацький колектив ТНЕУ.
 
Привітав гостей і колег ректор ТНЕУ Андрій Ігорович Крисоватий, побажавши усім конструктивного діалогу й ефективної співпраці.
 
З вітальним словом до присутніх звернувся заступник Міністра освіти і науки України Роман Володимирович Греба: «Я радий завітати до Тернопільського національного економічного університету в прекрасному місті Тернопіль. Сьогодні ми поділимося з Вами своїм баченням стосовно впровадження нових реформ, а також хочемо почути Ваші думки з цього приводу. Ми разом з колегами сподіваємося, що співпраця, налагоджена з Вами, буде дієвою й разом ми зможемо вирішити багато проблемних питань».
 
Під час наради учасники зустрічі обговорили такі питання:
 
1. Механізми урегулювання проблемних питань в частині залучення іноземних студентів, управління майном, популяризації студентського спорту, оновлення ЄДЕБО в розрізі регіонів.
2. Інтернаціоналізація вищої освіти: іноземні студенти в Україні.
3. Заходи із забезпечення  ефективного використання державного майна. Державні інвестиції та державно-приватне партнерство. ДФРР.
4. Розвиток фізичного виховання та спорту у вищих навчальних закладах.
5. Оновлена ЄДЕБО: зміни та переваги.
 
Дякуємо усім, хто долучився до обговорення й сподіваємося на плідну співпрацю науковців Тернопільщини з Міністерством освіти та науки України!