» » Подорож делегації викладацько-студентського колективу ЮФ та КЕПІТ ТНЕУ на Подільський фестиваль співдружності вишів

Подорож делегації викладацько-студентського колективу ЮФ та КЕПІТ ТНЕУ на Подільський фестиваль співдружності вишів

Дата: 15-06-2017, 14:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Одинадцятого червня 2017 року на Подільському фестивалі співдружності вишів делегацію викладацько-студентського колективу ЮФ та КЕПІТ ТНЕУ гостинно зустрічав табір відпочинку «Надія», який розташований у  мальовничому та екологічно чистому куточку неподалік села Суржа Кам’янець-Подільського району.
 
У заході взяли участь вісім студентських команд – дві з Тернополя та шість із Кам’янця-Подільського. Фестиваль поєднав не лише відпочинок на природі, а й змагання, в яких потрібно було проявити креативність, творчість, інтелект, витримку та витривалість. Одним із таких завдань став квест «Ключі від Форту Буаяр», маршрут якого склав 25 станцій. В результаті продемонстрованих умінь команда КЕПІТ зайняла третє місце. Усі гравці-учасники отримали подарунки від міського голови Михайла Сімашкевича та директора Подільського спеціального навчального реабілітаційного соціально економічного коледжу Мар'яна Тріпака.
 
Після завершення квесту студенти пограли у волейбол, відвідали майстер-клас з енкаустики (техніка малювання восковими олівцями) від юного таланта з Кам’янець-Подільського планово-економічного технікуму-інтернату Кирила Богданюка та отримали неймовірно позитивні емоції від урочистого концерту студентів та викладачів Подільського спеціального навчального реабілітаційного соціально економічного коледжу .
 
Не можна оминути і незабутню подорож вуличками Кам’янця-Подільського – міста, де оживає історія. Старе місто зачарувало невимовно красивою архітектурою: величні будівлі загальнонаціонального значення, оздоблені колонами й скульптурами, стародавні церкви із розписами. Це історичний і туристичний центр Кам’янця з безліччю музеїв, культурних і архітектурних пам’яток. Однією з них є Замковий або Турецький міст, збудований римлянами на початку ІІ століття. Його включено до «Книги рекордів України», як найстаріший міст і визнано одним із семи чудес Кам’янця-Подільського. Він захищав місто і був останньою перешкодою на шляху ворожих військ. 
 
А ще у Кам’янці можна побачити цікаві пам’ятники, присвячені туристам, як-от: скульптура з чорного заліза у вигляді молодого чоловіка в кепці, шортах, майці, з рюкзаком і фотоапаратом створена місцевими митцями, або розгорнута парасолька.
 
Перлиною центру Поділля є музей мініатюр під відкритим небом «Замки України», який запрошує ознайомитися одразу з усіма найвідомішими архітектурними пам’ятками України. Студенти та викладачі мали можливість поринути в давню історію, дізнатися цікаві факти, таємниці та легенди, які зародилися у могутніх стінах замків, а також оцінити роботи київських майстрів, котрі з неймовірною чіткістю передали найдрібніші деталі.
 
Фестиваль завершився, але у пам’яті тернопільських команд назавжди залишаться теплі та зворушливі спогади від цієї пізнавальної цікавої подорожі. Велика подяка директору Подільського спеціального навчального реабілітаційного соціально економічного коледжу Мар'яну Миколайовичу Тріпаку за гостинний прийом нашої делегації та започаткування дружніх традицій між вищими навчальними закладами.