» » Науковці факультету комп'ютерних інформаційних технологій ТНЕУ взяли участь у конференції CSIT’2017

Науковці факультету комп'ютерних інформаційних технологій ТНЕУ взяли участь у конференції CSIT’2017

Дата: 19-09-2017, 16:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно на базі Національного університету «Львівська політехніка» відбулася ХІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (CSIT’2017), метою якої  було обговорення сучасних тенденцій у сфері комп'ютерних наук, інформаційних технологій, прикладної лінгвістики та в інших суміжних галузях. Співорганізаторами зустрічі виступили: факультет комп’ютерних наук Харківського національного університету радіоелектроніки, Технічний університет м. Лодзь (Польща) та IEEE MTT/ED/AP/CPMT/SSC West Ukraine Chapter. Захід відбувся під патронатом Міністерства освіти і науки України.
 
Результати своїх досліджень під час конференції презентували науковці факультету комп’ютерних інформаційних технологій Тернопільського національного економічного університету. Зокрема, ключовою на пленарному засіданні була доповідь англійською мовою, з регламентом в одну годину, декана ФКІТ, д.т.н., професора Дивака Миколи Петровича на тему: «Clustering and Interval Analysis of  Heterogeneous Data Sample and its Application in Medicine».
 
Також, у рамках пленарної сесії, з доповіддю «Quantity Evaluation of Image Segmentation Quality» виступив д.т.н., професор, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії ТНЕУ Березький Олег Миколайович.
 
Загалом у науковому заході взяли участь понад 200 науковців з України, Австрії, Болгарії, Ірландії, Молдови, Марокко, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Сербії, Туреччини, Франції та Чехії. Присутні заслухали більше сотні доповідей, матеріали яких будуть проіндексовані у наукометричних базах Scopus та Web of Science.
 
Розповідає учасник конференції, професор М. П. Дивак: «Цьогорічна конференція мала особливий формат, адже в рамках її роботи було проведено також два міжнародні семінари: з індуктивного моделювання (International workshop on Inductive modelling IWIM’2017) та з управління проектами (International workshop on Project management IWPM’2017). Зазначу, що воркшоп з індуктивного моделювання було організовано Інститутом комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки спільно з НАН України, а модератором семінару був відомий дослідник у галузі математичного моделювання – д.т.н., професор Володимир Семенович Степашко. Також, за повідомленням організаторів, кращі з доповідей у розширеному варіанті стануть частиною збірника, який опублікує відоме міжнародне видавництво наукової літератури «Springer»».
 
Відрадно, що до цього видання обрано публікацію представників наукової школи ТНЕУ: «Method of parametric identification for interval discrete dynamic models and computational scheme of its implementation» (Mykola Dyvak, Natalia Porplytsya, Yurii Maslyiak, Mykola Shynkaryk)».