» » Науковий семінар «Розвиток багатокомпонентних пенсійних систем як засіб захисту громадян в старості»

Науковий семінар «Розвиток багатокомпонентних пенсійних систем як засіб захисту громадян в старості»

Дата: 2-10-2017, 14:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 29 вересня 2017 року в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Тернопільській області відбувся науковий семінар на тему: «Розвиток багатокомпонентних пенсійних систем як засіб захисту громадян в старості».
                                         
Ініціаторами організації наукового заходу виступили студенти 3 курсу факультету фінансів,  викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія: к.е.н., доц. Н. М. Коломийчук, к.е.н., доц. Б. С. Шулюк, к.е.н., ст. викл. О. В. Петрушка та к.е.н., доц. С. В. Савчук, а також працівники установи.
 
Перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області А. В. Якубовська зазначила, що сучасна пенсійна система України не відповідає вимогам сьогодення та потребує негайного реформування шляхом запровадження її багаторівневої структури.
 
Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області В. В. Івахов акцентував увагу присутніх на тому, що багатокомпонентна структура пенсійних систем краще підходить для вирішення завдань пенсійного страхування, найважливішими з яких є скорочення рівня бідності та вирівнювання доходів, а також для нейтралізації економічних, політичних і демографічних ризиків, з якими стикається пенсійна система.
 
Цікаві та змістовні доповіді стосовно основних проблем функціонування пенсійної системи в Україні та світі презентували студенти третьокурсники Дубчак Інна та Паращій Віталій.
 
Упродовж обговорення представленого студентами матеріалу виникла жвава дискусія між фахівцями, науковцями та студентами.
 
Заступник начальника відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи М. І. Гуменюк зазначила про доцільність формування власної моделі пенсійної системи України, яка б не лише враховувала кращий зарубіжний досвід функціонування пенсійного страхування, а й відображала національні особливості нашої держави.
 
На завершення викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія підсумували роботу й дійшли висновку, що пенсійна  система  України  не  є  досконалою й потребує свого реформування, а також подякували усім присутнім за активну участь у науковому заході.