20-річчя ЮФ - "NATUS VINCERE"

Дата: 9-10-2017, 16:08 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  Двадцять років славних традицій і копіткої праці відображені у портретах кращих студентів та випускників, знаних працівників і викладачів юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету.
Історичний досвід і факти засвідчують, що юридичний факультет – це високий рівень розвитку культури, вагомі здобутки у царині юридичної науки, золотий резерв інтелектуального поступу України.
У період з 2 по 7 жовтня в університеті панувала святкова атмосфера, адже юридичний факультет ТНЕУ відзначав знаменну дату – 20-річчя з дня заснування ЮФ.
У рамках святкування впродовж тижня студентами та професорсько-викладацьким колективом були організовані  - експертний диспут «Практика застосування норм Конвенції 1950р. у національному судочинстві», науковий семінар «Доступність та ефективність судового захисту за зміненим процесуальним законодавством України», Міжнародна наукова студентська конференція «Новації та виклики юридичної освіти», методологічний семінар «Теорія як об’єкт філософського методологування», міжнародний турнір з футболу на кубок ректора ТНЕУ.
Шостого жовтня сцену Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка заполонила атмосфера таїнства музичної п’єси «Кайдашева сім’я». На сцені нашого театру виставу грали сотні разів, однак, п’єса у виконанні викладачів та студентів ЮФ ТНЕУ  надовго запам’яталася оригінальною інтерпретацією, незвичною подачею, харизматичними акторами та креативним підходом. Шквал позитивних емоцій та вдячні глядачі, які після фінальної сцени ще довго аплодували та просили акторів про вихід «на біс». Професорсько-викладацький колектив та студенти ЮФ ще раз підтвердили, що навчають не лише юридичній грамотності, Законам, принципам права, а й виховують гармонійно розвинутих творчих особистостей, гідних громадян нашої держави та патріотів України.
На урочисту церемонію нагородження з нагоди святкування 20-річчя юридичного факультету «NATUS VINCERE», яка відбулася 7 жовтня, завітали шановані гості, професорсько-викладацький колектив та студенти не тільки юридичного факультету, але й усього університету.  
«Ми віддаємо шану тим, хто з перших кроків становлення і до сьогодні були і є зі своїм факультетом. Історичні витоки утворення юридичного факультету тісно пов’язані з проголошенням у 1991 році незалежності України, що вимагало створення юридичної, здатної забезпечити суверенність країни, зробити рішучі правові кроки до ринкової економіки, реформувати правову систему. Гордимося випускниками ЮФ, адже тут вони вивчали юридичну науку, Закони, основи права, вчили бачити перспективи розвитку, впевнено йти вперед, досягати успіху. За цими швидкоплинними студентськими роками навчання криється нелегкий шлях утвердження своїх принципів, пошуків і звершень, зростання та примноження власних досягнень. Переконаний, що Ви цінуєте минуле, але, базуючись на досягнутому, впевнено будуєте майбутнє. Наука – це сфера пошуку людей творчої праці, робота яких є символом духовної свободи та розвитку особистості. З теплотою у серці вітаю усіх, хто пов’язав свій життєпис з історією юридичного факультету ТНЕУ», - звернувся до присутніх ректор Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий.
 
Привітати ЮФ ТНЕУ завітав зірковий гість, український співак, учасник шоу «Голос країни», автор і виконавець власних пісень - Арсен Мірзоян.
 
У рамках святкування викладачі, студенти та гості факультету мали унікальну нагоду торкнутися найкращих традицій Віденського балу.
Витончену художню програму балу створили Симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, маестро Мирослава Кріля, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, піаніст Віталій Бобровський та неповторний, харизматичний ведучий - актор Тернопільського обласного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, заслужений артист України Олександр Папуша. 
Під вишукані мелодії полонезу, віденського вальсу було обрано Короля та Королеву балу серед дебютантів, ними стали студенти Наталія Кубей та Тарас Онисько.
Традиційно під час подій такого масштабу проводять благодійні аукціони. Віденський бал юридичного факультету не став виключенням: було проведено благодійний аукціон «Тут здійснюються мрії». Усі зібрані кошти спрямовані на допомогу маленькій тернополянці – семирічній Колісник Алісі – доньці випускників ЮФ ТНЕУ, яка знаходиться на лікуванні у відділенні інтенсивної хіміотерапії Центру дитячої онкогематології ТКМ "ОХМАТДИТ" з діагнозом «гостра промієлоцитарна лейкемія».
«Ми – працівники, студенти та друзі юридичного факультету, ніколи не стояли осторонь людського горя, тим паче дитячих потреб. Щиро бажаємо Алісі повернутися до повноцінного здорового життя, хочемо, щоб вона знову бігала, раділа, малювала та сміялася», - зазначив декан юридичного факультету Сергій Володимирович Банах.
Бажаємо колективу факультету невичерної енергії та наснаги для реалізації сміливих планів та цікавих задумів. Примножуйте здобутки юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету в ім'я нашого народу та України!