» » На ЮФ ТНЕУ відбувся експертний диспут

На ЮФ ТНЕУ відбувся експертний диспут

Дата: 10-10-2017, 10:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 20 років – не багато, але й не мало, особливо коли йдеться про важливі та знакові події. Цьогоріч це 20 років юридичному факультету та 20 років з дня ратифікації Україною Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Саме тому на початку жовтня відбувся експертний диспут, присвячений 20-річчю ратифікації Європейської конвенції з прав людини.
                                                        
Ключові питання застосування Конвенції 1950 р. та практики Європейського суду з прав людини в національному судочинстві (проблеми із виконанням рішень, порушення положень Конвенції, (не)вибірковіть у застосуванні практики ЄСПЛ та ряд інших) стали основою обговорення, спільних поглядів, висловлення позицій та виявлення протиріч для провідних фахівців, експертів з даних питань.
 
Серед них: Ваврів І. З. – суддя апеляційного суду Тернопільської області, Братасюк В. М. – суддя міськрайонного суду, Хічій А. М. – заступник начальника управління з питань державної виконавчої служби-начальник Управління державної виконавчої служби, Шпит І. П. – завідувач сектору міжнародного співробітництва та судової практики, Бачинська Н. О. – адвокат, керуючий партнер «My partners Group», Заставна О. П. – к.ю.н., доц., фахівець у сфері конституціоналізму, Яремко О. М. – к.ю.н., доц., адвокат. Окрема подяка за допомогу та підтримку Тамарі Хачатурян – к.ю.н., доц. кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства КиМУ.
 
Найвища похвала та досягнення – це захоплення студентів, неординарна атмосфера, порозуміння та доброзичливість гостей та їх висока оцінка.