» » Запрошуємо долучитися до роботи Малої академії наук!

Запрошуємо долучитися до роботи Малої академії наук!

Дата: 11-10-2017, 13:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Перед людиною є три шляхи до пізнання: шлях мислення найбільш благородний, шлях наслідування найбільш легкий і шлях особистого досвіду найбільш важкий. (Конфуцій)
 
Мала академія наук – це об’єднання розумних і талановитих юнаків та дівчат, які виходять за рамки роботи з підручниками – займаються науково-дослідницькою роботою, читають спеціальну літературу, шукають відповіді на свої запитання з різних галузей знань. Упродовж навчання слухачі МАН проводять певну науково-дослідницьку роботу, яка сприяє виявленню відповідних навиків і вподобань. Реалізовуються найамбітніші плани манівців шляхом залучення їх до пошукової, експериментальної, дослідницької роботи у різних секціях. МАН має свої особливості, а її робота відрізняється від звичайних уроків. Першою відмінністю є те, що плани й програми наукових секцій, на відміну від навчальних програм, охоплюють такі галузі знань і практичної діяльності, які виходять за межі уроку, враховуючи індивідуальні інтереси та творчий потенціал конкретних слухачів-манівців.
 
З року в рік спільнота Тернопільських манівців поповнюється студентами коледжу ТНЕУ. Цьогоріч вони реалізовують свої творчі плани та беруть активну участь у секціях МАН: «Економіка», «Історія України», «Правознавство», «Соціологія», «Англійська мова». Зарахування до секцій ще триває, але уже зараз зрозуміло, що найбільша кількість студентів Коледжу виявила бажання спробувати свої сили у секції «Економіка». Приємно, що студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ мріють про підкорення наукових вершин в економічній галузі. Юні манівці-економісти на першому занятті привідкрили завісу очікувань від занять у МАН та поділилися своїми планами на майбутнє. Пропонуємо Вашій увазі деякі з них.
 
Чому я вирішила стати слухачем МАН? На це запитання важко одразу дати відповідь, але вона все ж таки є. Наука – це завжди цікаво. Спершу це може даватись важко, але згодом ми «втягуємося». Все спочатку важко, але коли ми чогось сильно прагнемо, тоді, докладаючи зусилля, досягаємо вершин. З дитинства я мріяла про наукові досягнення. «Спробуй і не бійся!» – ось мій основний девіз у житті. Сподіваюся, МАН допоможе мені досягнути успіху у житті. (Ренис Оксана, гр. ООчт-21)
 
Стала слухачем МАН для того, щоб більше дізнатися про економіку, ґрунтовно вивчити улюблений предмет. Вважаю, що такий досвід допоможе у подальшому працевлаштуванні. (Мучинська Соломія, гр. ООчт-22)
 
Вирішив приєднатися до МАН для того, щоб покращити знання у сфері економіки, розширити кругозір, зануритися у нову для мене галузь суспільного життя. Людині необхідно розвиватися та збагачувати свої знання різними ідеями і міркуваннями. Я не є виключенням. Економічні знання можуть допомогти у самовдосконаленні як особистості, так і у майбутній професії. Я ще не маю достатнього багажу знань, але прагну дізнатися якомога більше нового та цікавого. (Тищук Дмитро, гр.БОчт-22)
 
МАН – це можливість отримати ґрунтовні знання у різних сферах (зокрема в економіці), набути практичних навичок та досвіду. Крім того, економічний напрям у МАН пов’язаний із моєю майбутньою професією. (Кишвак Христина, гр. ООчт-22)
 
Я вирішила стати манівцем для того, щоб відкривати для себе нові наукові горизонти, познайомитися з цікавими людьми. МАН дозволяє розширити межі знань та інтересів. Підштовхнули мене взяти участь у МАН мої батьки, які прагнуть, щоб я розвивала свої здібності. Я їм за це дуже вдячна. (Мочук Олена, гр. ООчт-11)
 
Насамперед, МАН – це важливий крок для кожного з нас. Економіка – це дійсно цікаво та корисно для мене (мабуть для кожного манівця із секції «Економіка» також). Для мене заняття у МАН із економіки є певною сходинкою до майбутнього у науці, адже усе велике починається з малого. (Мельничук Ірина, гр. ООчт-21)
 
Я вирішила стати слухачем МАН тому, що мене завжди приваблювала економіка. Саме МАН є для мене хорошою нагодою проявити себе, а можливо й досягнути першого успіху. Потрібно розвивати свої економічні здібності, а на звичайних парах часу для цього, на жаль, замало, тому кожна нагода попрацювати в позанавчальний час за улюбленою справою – це справжній подарунок. Наша країна потребує спеціалізованих фахівців, і не тільки економістів, тому шукаймо можливості для того, щоб проявити себе і досягнути успіху! МАН є надзвичайно хорошим стартом для цього. (Боднар Оксана, гр. ООчт-21)
 
Двері МАН відкриті для молодих, амбітних та цілеспрямованих учнів.
Зичимо усім манівцям натхнення та перемог!