» » На звітно-виборчому засіданні було обрано нового голову Студентського наукового товариства ТНЕУ

На звітно-виборчому засіданні було обрано нового голову Студентського наукового товариства ТНЕУ

Дата: 5-06-2012, 12:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У залі засідань вченої ради Тернопільського національного економічного університету 24 травня 2012 року відбулося звітно-виборче засідання ради Студентського наукового товариства ТНЕУ – студентської самоврядної організації, що об’єднує студентів нашого університету, які виявили бажання займатись науковою діяльністю. Тут кожен може самореалізуватись, виявити свої найкращі розумові здібності.

З вітальним словом перед студентами виступили: проректор з наукової роботи ТНЕУ, д. е. н., професор Зеновій-Михайло Васильович Задорожний та голова ради молодих вчених, д. е. н., доцент Григорій Леонардович Монастирський.

На початку засідання про свою діяльність прозвітував Андрій Бобанич, який очолював СНТ впродовж 2 років (2010-2012 рр.). Варто зазначити, що за керівництва А. Бобанича науковому товариству вдалося поглибити співпрацю із колегами багатьох вищих навчальних закладів не лише України, а й зарубіжжя (Республіка Польща, Республіка Білорусь). Крім цього, було ініційовано створення власного веб-ресурсу, що зараз перебуває на стадії розробки; проведені наукові круглі столи, семінари та конференції. Після завершення виступу Андрія Бобанича було відзначено почесною грамотою ректора ТНЕУ С. І.  Юрія «За сумлінне та відповідальне ставлення до організації студентської наукової роботи».

Наступним питанням звітно-виборчої конференції були вибори нового голови наукового товариства. На цю посаду було висунуто дві кандидатури: Ольга Коваль (факультет обліку і аудиту) і Василь Павлович (факультет банківського бізнесу). Кожен з претендентів мав можливість виступити зі своєю програмою. Зокрема, Ольга Коваль у доповіді зазначила такі пріоритетні напрямки розвитку СНТ: гармонізація наукової та навчальної діяльності, посилення міжвузівських зв’язків за допомогою спільних проектів, залучення до вирішення проблемних наукових досліджень фахівців-практиків. Натомість Василь Павлович представив власне бачення подальшого розвитку товариства. На його думку, слід проводити інтелектуальні ігри, дебати, залучати студентів до наукової діяльності за допомогою промо-роликів, інтерв’ю з учасниками СНТ, а на сайті наукового товариства потрібно вести хронологічний перелік наукових подій. Шляхом таємного голосування, в якому брали участь члени ради СНТ ТНЕУ, новим головою Студентського наукового товариства Тернопільського національного економічного університету було обрано Ольгу Коваль. Щиро вітаємо Ольгу та бажаємо їй творчої наснаги, плідної праці та успіхів на нелегкій науковій ниві!

В рамках засідання Студентським науковим товариством ТНЕУ було також проведено науковий круглий стіл на тему: «Вплив Євро-2012 на економічний і соціальний розвиток України». Першою свою презентацію «Можливість розвитку національного бренду України в контексті Євро-2012» представила студентка факультету економіки та управління Ніна Шульгат та пояснила своєрідну символіку футбольної першості Європи, що проводиться у Польщі та Україні. Надзвичайно цікавою виявилась доповідь «Спрощений візовий режим на час проведення Єврочемпіонату з футболу» студентки юридичного факультету Зоряни Несторко. Ґрунтовним було також дослідження Василя Павловича, студента факультету банківського бізнесу, який підготував презентацію на тему: «Тінь Євро-2012 – економічне зростання чи борговий тягар для України?».  Прогнози останнього доповідача були доволі невтішними, адже, як показала світова практика, проведення подібних спортивних заходів не завжди приносило очікувані обсяги доходів для країн-господарів. Але так чи інакше цьогорічний футбольний чемпіонат назавжди закарбується в історії як такий, що був проведений в Україні.