» » У ТНЕУ відбулося відкриття Зимової школи WINT 2019

У ТНЕУ відбулося відкриття Зимової школи WINT 2019

Дата: 1-02-2019, 15:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У сучасному глобалізованому суспільстві провідною галуззю науки є інформаційні технології.  За підрахунками  вчених, уже у 2020 році кожна третя вакансія буде в ІТ-сфері. Україна, безумовно, не відстає у розвитку цієї галузі. Наші «айтішники» займають провідне місце у світовій інформаційній мережі. Саме за плечима український ІТ-винахідників стоїть безліч нових програм, додатків для усього світу. Тернопільський національний економічний університет є  майданчиком для організації нових платформ з ІТ-технологій. На факультеті комп'ютерних інформаційних технологій ведеться підготовка конкурентоспроможних та висококваліфікованих фахівців у цій галузі.

 

Сьогодні у залі засідань вченої ради ТНЕУ відбулося урочисте відкриття зимової школи для WINT 2019 "Academia and Industry cooperation in Internet of Thingsу" за проектом ERASMUS +ALIOT. Проект фінансується за підтримки ЄС в рамках програми Erasmus+.

 

До закладу вищої освіти завітали партнери-освітяни з національного координатора проекту Erasmus+ ALIOT - Національного аерокосмічного університету імені Миколи Єгоровича Жуковського «Харківський авіаційний інститут», та виконавці зі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Запорізького національного технічного університету, Одеського національного політехнічного університету, Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

 

У роботі школи WINT 2019 взяв участь представник організації грантхолдера із Ньюкаслського університету (Newcastle University, UK), Велика Британія, професор Кріс Філіпс, а також партнери-експерти з Університету Лідс Бекет (Leeds Beckett University, UK) Велика Британія - доктор Ah-lian Kor та доктор Anatoliy Gorbenko.

 

Ректор університету, доктор економічних наук, професор Крисоватий Андрій Ігорович привітав учасників: «Бажаю усім вам плідної дискусії, цікавих доповідей та прогресивних думок. Нехай сьогоднішня зустріч відкриє нові можливості для співпраці, наукового пошуку, реалізації цікавих ідей».

.

Роботу WINT 2019 розпочав Харченко В'ячеслав Сергійович – професор Національного аерокосмічного університету імені Миколи Єгоровича Жуковського "ХАІ" – національного координатора проекту ALIOT.

 

З цікавою доповіддю  виступив професор Кріс Філіпс. Він розповів про сферу своїх наукових інтересів: «У сьогоднішній час суспільство майже повністю інформатизоване. У нашій країні доступ до паспортних даних може отримати майже кожен, не докладаючи великих зусиль. Тому мене цікавить тема забезпечення конфіденційності користувачів та захист їх даних. Це є важливим не лише для моєї безпеки, а й безпеки країни загалом».