» » Вийшла з друку монографія «Економічне співробітництво України та ФРН у сфері відновлюваних та нетрадиційних джерел енергії»

Вийшла з друку монографія «Економічне співробітництво України та ФРН у сфері відновлюваних та нетрадиційних джерел енергії»

Дата: 18-09-2012, 10:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Автором монографії є доцент кафедри міжнародних фінансів,кандидат економічних наук Рожко Алла Олександрівна.
У монографії досліджуються теоретико-методологічні та прикладні аспекти економічного співробітництва між Україною та ФРН у сфері відновлюваних та нетрадиційних джерел енергії. У роботі обґрунтовано теоретичні засади становлення відновлюваної енергетики та окреслено світові тенденції розвитку енергетики в умовах загострення глобальних проблем ефективного енергозабезпечення. На основі проведеного дослідження здійснено порівняльний аналіз інструментів державного сприяння на розвиток сфери ВНДЕ, виявлено їх ефективність. Сформовано концептуальні засади ефективної організаційно-економічної моделі міжнародного співробітництва України та ФРН у сфері відновлюваних та нетрадиційних джерел енергії, виходячи із доведеного потенціалу цих енергоносіїв.
Монографія буде корисною для фахівців сфери зовнішньоекономічної діяльності, органів державного управління та місцевого самоврядування, підприємців, науковців та усіх, хто цікавиться проблемами розвитку сфери ВНДЕ в Україні та світі.