» » Про впровадження новітніх освітніх вимог для студентів облікових спеціальностей факультету фінансів та обліку ТНЕУ

Про впровадження новітніх освітніх вимог для студентів облікових спеціальностей факультету фінансів та обліку ТНЕУ

Дата: 14-11-2019, 13:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 13-14 листопада 2019 р. під керівництвом  д.е.н., професора кафедри обліку і оподаткування Ярослава Дмитровича Крупки та за участі к.е.н., доцента кафедри обліку і оподаткування Ірини Ярославівни Назарової студенти облікових спеціальностей факультету фінансів та обліку ТНЕУ проходили навчання за дуальною формою у Компанії Viknar’off  (ТОВ «Тервікнопласт»).

 

Процес навчання був організований таким чином, щоб надати студентам всебічні знання щодо специфіки діяльності компанії, її виробничих потужностей, можливостей збуту продукції та пов’язаних з вищенаведеними чинниками особливостей організації управлінського та фінансового обліку.

 

Навчання проводилося у різних формах спеціалістами компанії. Зокрема, керівник відділу маркетингу Ольга Крупка детально описала організацію роботи з вітчизняними та зарубіжними постачальниками сировини і матеріалів, види продукції та їх якісні характеристики,  зупинилася на  ринках збуту в Україні та за кордоном, зокрема наголосила на комерційних відносинах з підприємствами Польщі, Німеччини, Франції, Бельгії, Об’єднаних Арабських Еміратів та інших. У свою чергу, директор з виробництва Андрій Ящишин в процесі двогодинної екскурсії розповів про організацію виробництва, виготовлення за новими технологіями різних видів продукції, детально зупинявся та демонстрував особливості кожного з етапів на виробничих потужностях. При цьому, враховувалася спеціальність студентів-обліковців, зокрема проводилося ознайомлення із системою складського обліку та матеріальної відповідальності,  особливостями формування собівартості продукції та обліку незавершеного виробництва, передачею продукції на склад та її реалізацією покупцям і замовникам.

 

Не менш цікавим було спілкування із головними спеціалістами з фінансів. Так, фінансовий директор Андрій Смеречинський описав на прикладі Компанії Viknar’off важливі аспекти організації управлінського обліку та прогнозування діяльності. Головний бухгалтер підприємства Любов Заремба зупинилася на особливостях фінансового обліку, оподаткування та взаємодії з контролюючими органами. Студенти задавали фахівцям запитання щодо особливостей обліку, важливості професії бухгалтера та можливостей працевлаштування, мали змогу конспектувати основні аспекти у подарованих кожному з них записниках.

 

Колектив кафедри обліку і оподаткування ТНЕУ висловлює щиру подяку організаторам  дуального навчання від Компанії Viknar’off за теплий прийом та надані можливості отримання студентами облікових спеціальностей практичного досвіду.