» » Співпраця у рамках дуальної освіти із Міжнародною аудиторською компанією «Грант Торнтон (Україна)»

Співпраця у рамках дуальної освіти із Міжнародною аудиторською компанією «Грант Торнтон (Україна)»

Дата: 25-11-2019, 10:43 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 22 листопада 2019 р. під керівництвом в.о. завідувача кафедри обліку і оподаткування, к.е.н., доцента Починок Наталії Володимирівни та за участі к.е.н., доцента кафедри обліку і оподаткування Назарової Ірини Ярославівни студенти 3 та 4 курсів, що навчаються за освітніми програмами «Облік і оподаткування діяльності суб’єктів господарювання» та «Облік і контроль в державному секторі економіки» взяли участь у практикумі за дуальною формою, гостями якого стали представники Міжнародної аудиторської компанії «Грант Торнтон (Україна)».

 

Компанія є однією з мережі незалежних фірм «Грант Торнтон», що надають аудиторські та інформаційні послуги  більш  ніж  в 130  країнах світу. Серед основних клієнтів мережі: корпорація «Microsoft», транснаціональна компанія-конгломерат «Samsung», компанія «Nestle», транснаціональна компанія «Danone» тощо.

 

На початку практикуму представник компанії к.е.н., сертифікований аудитор, дипломований спеціаліст з міжнародної фінансової звітності АССА, партнер Міжнародної аудиторської компанії «Грант Торнтон (Україна)» Олендій Остап Тарасович ознайомив студентів із специфікою діяльності Міжнародної аудиторської компанії «Грант Торнтон (Україна)», зауваживши, що вона є однією з провідних компаній на ринку аудиторських, консалтингових, податкових та юридичних послуг в Україні і входить в Топ-10 рейтингу аудиторських  та консалтингових компаній України. Далі, Остап Тарасович деталізував спектр послуг, що надаються аудиторською компанією, зокрема зупинився на аудиті фінансової звітності, податковому консалтингу та трансфертному ціноутворенні,  консалтингу HR та IT, аутсорсингу, юридичних послугах.

 

У свою чергу, представник компанії к.е.н., провідний аудитор Міжнародної аудиторської компанії «Грант Торнтон (Україна)» Пилипчук Наталія Миколаївна окреслила загальні вимоги до професії аудитора, її переваги та недоліки, основні компетентності необхідні для роботи в даній царині. По завершенню практикуму учасники мали можливість пройти відбір для зарахування на посаду «молодшого аудитора» Міжнародної аудиторської компанії Грант Торнтон (Україна).