» » Студентам розповіли про тайм-менеджмент

Студентам розповіли про тайм-менеджмент

Дата: 26-10-2012, 15:56 | Автор: Богдан Архитко, УНФЕМ, учасник студентського прес-клубу «Акценти» ТНЕУ

В рамках роботи психологічного клубу «Гармонія» 23 жовтня у залі засідань УНФЕМ відбулась зустріч студентів Тернопільського національного економічного університету із кандидатом психологічних наук Тетяною Лонгінівною Надвиничною, яка розповіла присутнім про правильний розподіл свого часу.

 

Усі присутні радо привітали представницю психологічної служби ТНЕУ, розуміючи, що це буде незвичайна лекція.

 

Свій виступ Тетяна Лонгінівна розпочала із визначення роботи психолога. За її словами, цю професію багато хто вважає дещо дивною, проте саме психолог може докорінно змінити чиєсь життя. Відтак доповідач більш детально зупинилася на раціональному використанні часу. 

 

-Щодня у нашому розпорядженні є 86 400 секунд для того, щоб виконати усі свої справи, - зазначила Тетяна Лонгінівна. - Для раціонального використання цього часу кожна людина повинна його поділити на певні частини – задоволення особистих потреб,  спілкування, навчання, робота, відпочинок тощо.

 

Для того, щоб зрозуміти, як і де саме ми витрачаємо свій час, психолог запропонувала студентам пограти гру, що показує, на що саме кожен із присутніх витрачає свій час. Гра допомогла зрозуміти, чому заплановане не завжди виконується. 

 

-Дуже важливо правильно розподілити свій час, - пояснила Тетяна Лонгінівна. - Тобто при плануванні свого дня потрібно ставити перед собою дві або три важливі цілі і кілька другорядних.

 

Іншою важливою порадою від психолога стала так звана "дошка візуалізаціі". На ній мають бути визначені головні завдання для конкретної людини, а щоб їх успішно реалізувати, треба поставити "дошку візуалізації" перед очима, щоб кожного дня робити певні кроки задля втілення цих завдань у життя.

 

Студенти, які завітали на зустріч із психологом, усвідомили, що для того, щоб бути успішним завтра, потрібно наполегливо працювати вже сьогодні. 

 

Щиро дякуємо Тетяні Лонгінівні Надвиничній за цікаву і змістовну розповідь про тайм-менеджмент, а нашому методисту – Альоні Георгіївні Авакян за організацію цієї зустрічі.