» » У ТНЕУ відбулося онлайн-засідання вченої ради

У ТНЕУ відбулося онлайн-засідання вченої ради

Дата: 29-04-2020, 14:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 29 квітня 2020 року відбулося онлайн-засідання вченої ради Тернопільського національного економічного університету. Розпочав зустріч ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий, подякувавши колегам за активну роботу в умовах карантину й наголосивши на подальшому якісному впровадженні інноваційних методів організації діяльності закладу вищої освіти відповідно до вимог сьогодення. Також ректор висловив подяку усім працівникам ТНЕУ за перерахування частини коштів із заробітних плат для придбання апаратів штучної вентиляції легень і повідомив, що на час карантину кожен працівник університету застрахований.


Керівники структурних підрозділів, декани факультетів, директори інститутів, коледжів прозвітували про свою роботу, окреслили план дій на наступний місяць, а також обговорили виклики й проблеми, з якими стикнулися в умовах дистанційного режиму.


Члени вченої ради ТНЕУ розглянули ряд робочих питань, винесених на порядок денний. Зокрема, обговорили і затвердили річний звіт про виконання критеріїв надання та підтвердження статусу національного нашого університету (за 2019 рік).


Внесли зміни та доповнення до:

– Положення про Приймальну комісію ТНЕУ на 2020 рік;

– Положення про Всеукраїнську олімпіаду з математики, біології, географії ТНЕУ для профорієнтації вступників на основі ПЗСО;

– Положення про регіональну олімпіаду для абітурієнтів, які вступають на денну та заочно-дистанційну форми навчання до ТНЕУ.


Обговорили готовність ТНЕУ до проведення сесій та атестацій випускників, а також організацію наукової роботи щодо покращення рейтингових позицій закладу вищої освіти. Висловили пропозиції щодо реалізації права студентів на вибір будь-якої додаткової дисципліни для вивчення, після опанування якої видаватиметься відповідний сертифікат.


Звернули увагу на питання щодо визнання іноземних документів про освіту, виданих студентам Вроцлавським економічним університетом і Варшавським університетом (Республіка Польща).


Члени вченої ради проголосували за рекомендацію до друку з присвоєнням грифу «Затверджено вченою радою ТНЕУ» підручника «Менеджмент персоналу», а також рекомендували до друку колективні та авторські монографії, наукові журнали, збірники матеріалів конференції, підготовлені науково-педагогічними працівниками ТНЕУ.