» » Е-диспут «Забезпечення соціальних гарантій в умовах пандемії COVID-19 в Україні»

Е-диспут «Забезпечення соціальних гарантій в умовах пандемії COVID-19 в Україні»

Дата: 30-04-2020, 17:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З ініціативи професорсько-викладацького колективу кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ 30 квітня 2020 року відбувся е-диспут на тему: «Забезпечення соціальних гарантій в умовах пандемії COVID-19 в Україні». В онлайн-заході взяли участь директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації Боярський Вадим Андрійович та начальник Управління соціальної політики Тернопільської міської ради Сулима Володимир Іванович.

 

Зустріч відбулася на платформі ZOOM. Розпочала дискусію модератор к.е.н., доц. Спасів Н. Я., наголосивши на актуальності обраної тематики е-диспуту, запросила усіх учасників до обговорення.

 

Директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації Боярський В. А. розпочав свій виступ із актуалізації проблематики забезпечення соціальних гарантій в умовах пандемії COVID-19, охарактеризував інформаційну онлайн-платформу «Допомога поруч» для надання адресної допомоги вразливим верствам населення у період карантину, яку запровадило Міністерство соціальної політики України, а також відповів на важливі для кожного із учасників запитання щодо здійснення соціального забезпечення, надання житлових субсидій, додаткових доплат до пенсії тощо.

 

Диспут із приводу актуальності тематики заходу продовжив начальник Управління соціальної політики Тернопільської міської ради Сулима В. І., який акцентував увагу на онлайн-сервісах обслуговування населення, проблемах з якими стикаються мешканці Тернопільської міської територіальної громади при оформленні соціальних допомог, субсидій і пільг в умовах карантину. У рамках заходу Сулима В. І. також відповів на актуальні запитання від учасників – декана факультету Кізими А. Я., членів кафедри й студентів групи СЗ-11 та СЗ-21, що долучилися до жвавого обговорення.

 

Завершенню науково-практичного заходу передував виступ завідувача кафедри д.е.н., проф. Кнейслер О. В. та модератора е-диспуту к.е.н., доц. Спасів Н. Я., які висловили сподівання щодо подальшого наукового дослідження проблематики забезпечення соціальних гарантій в Україні та побажали учасникам натхнення, успіхів на науковій і трудовій ниві, подякували за жвавий діалог і висловили сподівання на подальшу співпрацю та зустрічі не тільки в режимі ON-line, а й OFF-line.