» » Нові виміри міжуніверситетської співпраці

Нові виміри міжуніверситетської співпраці

Дата: 1-06-2020, 11:47 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Центр стратегічної аналітики та міжнародних студій ТНЕУ в рамках своєї різнопланової діяльності з часу створення наприкінці 2018 року здійснює активну роботу щодо налагодження контактів та системної співпраці з провідними університетами України та зарубіжжя.

 

У цьому контексті 28 травня на запрошення адміністрації та студентського активу історичного факультету Київського національного університету імені Т. Шевченка директор Центру стратегічної аналітики та міжнародних студій, професор кафедри теорії та історії держави і права ТНЕУ Андрій Грубінко прочитав онлайн-лекцію на тему «Quo vadis, Британіє? Об’єднане Королівство в умовах сучасних викликів світового порядку: національний, регіональний, глобальний виміри».

 

Посилання на лекцію в YouTub https://youtu.be/MEazwJStN4U

 

До слова, доктор історичних наук Андрій Грубінко є відомим британістом – дослідником історії, зовнішньої політики, політико-правових процесів розвитку Великої Британії, українсько-британських відносин, автором двох монографій з цієї тематики.

 

Зважаючи на актуальність теми – процес Брексит, складні трансформації в політичному житті Великої Британії та сучасній системі міжнародних відносин, що посилені наслідками світової пандемії, – обговорення вказаної проблематики викликало чималий інтерес. Слухачі мали можливість отримати комплексне уявлення про історію участі королівства в європейських інтеграційних процесах, непростих взаємовідносин Великої Британії з Європейським Союзом, трансформацію політичного устрою країни в останні десятиріччя. Лектор запропонував слухачам власне бачення системи викликів, які стоять перед Британією та усім світом у зв’язку з процесом Брексит. В ході дискусії також обговорювалося питання історичного досвіду, сучасного стану та перспектив українсько-британських відносин.

 

Організатори заходу висловили вдячність професору Андрію Грубінку за цікаву лекцію та вичерпні відповіді на запитання аудиторії. У свою чергу лектор висловив подяку за організацію заходу завідувачу кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн професору Олегу Машевському. За підсумками зустрічі досягнуто домовленості про налагодження співпраці на постійній основі між Центром стратегічної аналітики та міжнародних студій ТНЕУ та історичним факультетом КНУ ім. Т. Шевченка.