» » Випускники Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ склали присягу на вірність Українському Народові

Випускники Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ склали присягу на вірність Українському Народові

Дата: 27-07-2020, 09:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На плацу артилерійської військової частини понад пів сотні випускників Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ склали присягу на вірність Українському Народові.

 

Упродовж двох років, поруч із профільними предметами юнаки та дівчата опановували дисципліни, пов’язані із військовою справою: теоретичні основи психології, основи ведення бою, тактичні стратегії управління вогнем наземної артилерії та основи захисту від зброї масового ураження. Вишкіл проходив під керівництвом досвідчених наставників.

 

Слухачі «Центру» стріляли в тирах і на полігонах, бігали по смугах перешкод, здавали заліки з теоретичної та фізичної підготовки. Сприяли заходам й місцеві артилеристи, адже військова частина не один рік тісно співпрацює із закладом вищої освіти.

 

Урочистості традиційно розпочалися з виконання державного Гімну України. Хвилиною мовчання вшанували українських захисників, які віддали життя заради добробуту та процвітання Незалежної Української Держави. Кращі випускники поклали до підніжжя стели загиблих артилеристів квіти.

 

На церемонію складання присяги були запрошені адміністрація Тернопільського національного економічного університету, Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, 44 окрема артилерійська бригада, викладачі, батьки випускників. Музичний супровід урочистостей здійснював оркестр Тернопільських артилеристів, а складання військової присяги відбувалося за участі лейтенантів, які нещодавно поповнили ряди артилеристів.

 

До присутніх з трибуни звернувся ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Крисоватий: «Війна в державі нині зобов’язує дивитися по-новому на величаве слово мир. Незважаючи, що рік для нас всіх був непростим, адже ми навчалися дистанційно, кожен розуміє, що дистанційно державу захищати неможливо. Наші курсанти не побоялися прийняти виклик і присягли на вірність Українському Народові у вкрай важливий та потрібний час. Склали присягу вірного захисника, продовжувача славних традицій, серед яких князі Київської Русі, відважні козаки Запорізької Січі, а також усіх Героїв, хто віддав життя у боротьбі за незалежність нашої держави. Будьте сильними, вірте у перемогу, будьте гідними тих, хто формував історію, захищайте українське небо і кордони нашої держави».

 

Тимчасовий виконувач обов’язки командира військової частини А3215, полковник Олександр Машковський також привітав випускників з важливою в житті подією та наголосив: «Шановні студенти, від імені командування та всього особового складу бригади вітаю вас зі складанням військової присяги. Цей урочистий день назавжди залишиться у вашій пам’яті. Зичу, щоб на шляху вам зустрічалися лише порядні люди, бажаю щоб ви завжди підтримували військові традиції, вступали на службу до лав Збройних Сил України, зокрема в ряди 44-ї окремої артилерійської бригади. Натхнення Вам та вашим батькам, здоров’я та всього найкращого. Слава Україні!».

 

Заступник начальника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з наукової роботи, кандидат історичних наук полковник Андрій Слюсаренко, який прибув на урочистості, також привітав випускників: «Перш за все передаю усім випускникам вітання від начальника академії, генерал-лейтенанта Павла Ткачука з цією знаменною в житті подією. Ми переконані, що маючи інтелект та військовий вишкіл, у разі необхідності ви станете на захист нашої Батьківщини. Бажаю успіхів у ваших справах, нових сил, натхнення, бути вірними словам військової присяги. Слава Україні!».

 

Кращих випускників нагородили грамотами та подяками. Щемливим фіналом урочистої частини були слова вдячності випускників своїм батькам. Під супровід композиції «Курсантські матері», юнаки й дівчата подарували найріднішим квіти й вальс.