Від Нового року – до Різдва

Дата: 10-01-2013, 16:24 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

Новорічні та різдвяні свята – особливі моменти в житті кожної людини, а найбільше – дітей. В ці дні малеча з особливим трепетом очікує на незвичайні сюрпризи і з нетерпінням готується до святкових заходів. 

 

Вже доброю традицією в ТНЕУ стали  казки-мюзикли, котрі ось уже кілька років поспіль напередодні  Нового року та Різдва готують працівники відділу гуманітарної освіти та виховання та творчі колективи університету. Цього року в ТНЕУ Дідусь Мороз підготував для маленьких тернополян – дітей працівників ВНЗ, дітей-сиріт та малозабезпечених дітей особливий подарунок – «Чарівну скриньку новорічних бажань». Примітно, що в рамках акції «Студенти ТНЕУ — дітям» студенти нашого університету під час благодійних вистав подарували шоколадки дітям із соціально незахищених верств населення.

 

Спостерігаючи за перебігом подій цієї казкової історії, юні глядачі не лише побачили на святково прибраній сцені улюблених героїв із відомих мультфільмів та казок – принцесу-лучницю Меріду, фей-подруг Вінкс, Русалоньку Аріель, Блискавку Маквіна, а й Княжну Доброславу та її брата Лихослава, Мудрого Ворона із Королівства Захмарного Світу і Царівну Медузу із Королівства Підводного Світу. Злому Князю Лихославу, який намагався зіпсувати усім новорічне свято, допомагав «спецзагін лиходійників». А яка ж казка без традиційних персонажів – Дідуся Мороза, Снігуроньки, ватаги колядників і самої Коляди? Події мюзиклу розгортаються навколо чарівної скриньки новорічних бажань, яку викрадає у Сніговичків Князь Лихослав, а потім разом зі своїм спецзагоном ховає її то в Королівстві Темного Лісу, то в Королівстві Захмарного Світу, то в Королівстві Підводного Світу. Але відважні дівчатка – Оксанка та Улянка разом зі Сніговичками не бояться поринати у вир незвичайних пригод, аби лиш знайти чарівну скриньку і повернути її Дідусеві Морозові.

 

Дуже важливо, що цьогорічна казка-мюзикл відкрила усім юним глядачам особливу таємницю: «Хто багато друзів має, той усяке зло здолає». 

 

Дванадцятого січня о 12.00 год та о 15.00 год у ПК «Березіль ім. Леся Курбаса «Таємницю чарівної скриньки» побачать хлопчики та дівчатка, які завітають на ялинку міського голови Тернополя.