» » Ансамбль «Галичанка» привітав Блаженнішого Любомира Гузара з ювілеєм

Ансамбль «Галичанка» привітав Блаженнішого Любомира Гузара з ювілеєм

Дата: 11-03-2013, 10:16 | Автор: Летій Леся, ФОА, учасниця студентського прес-клубу «Акценти» відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ

З нагоди святкування 80-річчя Блаженнішого Любомира Гузара в залі Міжнародного Виставкового Центру у Києві зібралося близько двохсот гостей зі всієї України – не політики, не друзі дитинства Архієпископа УГКЦ, а молодь. Молоді люди з’їхалися сюди, щоб поспілкуватися, привітати й подарувати своєму духовному лідерові «творчі дарунки». Ними розважали Блаженнішого Любомира в товаристві його послідовників Блаженнішого Святослава, Владики Богдана та Владики Йосифа.

З цієї нагоди було запрошено і вокальний ансамбль’’Галичанка’’ (ТНЕУ) у складі: Летій Лесі, Турчак Любові, Чухно Ганни, Бича Павла, Цимбалістого Олега, Фещука Максима.

 

Коли тернополяни приїхали в Київ, їх зустрів волонтер Василь Возняк. Він запропонував прогулятися столицею. Згідно програми о 15.00 год. мав бути обід, на 16.00 год. молебень за здоров’я Любомира в Патріаршому соборі Воскресіння Христового, а  із 17.00 до 20.00 год. – святкування імпрези Блаженнішого Любомира Гузара у Міжнародному Виставковому Центрі. 

 

- Ми були у Михайлівському соборі, в соборі святої Софії, біля арки Дружби народів, на Дніпрі, на Хрещатику, на Майдані Незалежності, на Андріївському узвозі, - кажуть учасники ансамбль «Галичанка». – Багато находилися, але це було того варте, бо ми  дізналися чимало цікавого і нового.

 

Представники молоді ТНЕУ побували також у Патріаршому соборі Воскресіння Христового на подячному молебні за Блаженнішого Любомира, який очолив теперішній Глава Церкви Святослав Шевчук. Предстоятель УГКЦ, вітаючи ювіляра нагадав, що саме Блаженніший Любомир заклав наріжний камінь собор, що саме він почав відроджувати УГКЦ на теренах Центральної та Східної України, де вона була знищена. На святі для кожного з гостей був передбачений столик. Вечір розпочався зі спогадів про дитинство Любомира Гузара. Упродовж свята ведучі розповідали про весь життєвий шлях ювіляра.

 

Ми отримали просто неймовірне задоволення і незабутнє враження. Хочемо подякувати адміністрації ТНЕУ та організаторам свята за таку чудову нагоду побачити і привітати Блаженнішого Любомира Гузара.