» » Круглий стіл «ВЗАЄМОДІЯ ПІДПРИЄМСТВ ТУРИСТИЧНОЇ, ГОТЕЛЬНОЇ ТА РЕСТОРАННОЇ ІНДУСТРІЇ: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

Круглий стіл «ВЗАЄМОДІЯ ПІДПРИЄМСТВ ТУРИСТИЧНОЇ, ГОТЕЛЬНОЇ ТА РЕСТОРАННОЇ ІНДУСТРІЇ: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

Дата: 9-04-2013, 14:47 | Автор: ст. гр. МЗЕДм-51 Бігняк Катерина

Четвертого квітня 2013 року на базі Тернопільського національного економічного університету кафедрою менеджменту було проведено науковий круглий стіл на тему: «Взаємодія підприємств туристичної, готельної та ресторанної індустрії: реалії та перспективи». В роботі круглого столу взяли участь представники Управління з питань туризму Тернопільської ОДА,  Тернопільської міської ради, провідні спеціалісти та керівники туристичних та готельно–ресторанних підприємств Тернопільщини, студенти та викладачі факультету міжнародного бізнесу та менеджменту.

 

На обговорення було винесено ряд питань, зокрема:

-туристично-рекреаційний потенціал та перспективні напрямки розвитку туризму на Тернопільщині;

-взаємозв’язок підприємств туризму у формуванні комплексної маркетингової стратегії розвитку туристичної індустрії;

-застосування інноваційних технологій у формуванні бренду Тернопільської області як туристичної дестинації;

-формування та розвиток готельного та ресторанного бізнесу на Тернопільщині.

 

Засідання круглого столу відкрив Брич Василь Ярославович, д.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту, який проаналізував сучасний стан розвитку туристичного та готельно–ресторанного бізнесу на Тернопільщині та висловив актуальні рекомендації та ідеї щодо вдосконалення функціонування закладів сфери обслуговування. 

 

Детальний аналіз та перспективи туристичної індустрії Тернопільщини під час своєї доповіді надали Леся Йосифівна Серетна (начальник управління з питань туризму Тернопільської обласної державної адміністрації) та Юрій Петрович Дейнека (начальник управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради). А також поділився цікавим досвідом щодо розвитку готельної індустрії в Польщі професор Джозеф Сала (завідувач кафедри туризму Краківського економічного університету).

 

Про роль та ефективність розвитку та підвищення компетенції персоналу у сфері обслуговування у туристичному бізнесі розповіла Марія Михайлівна Корман (к.і.н, доцент кафедри психологічних та педагогічних дисциплін).

 

Представник Асоціації велосипедистів м. Тернополя Антон Одобецький розкрив особливості  інфраструктурного забезпечення велосипедного туризму та разом зі студентом ФМБМ Віталієм Лиликом запропонував веломаршрут по Тернопільській області.

 

Також активну участь в обговоренні проблемних питань взяли студенти ФМБМ, зокрема  Катерина Бігняк обґрунтувала ключові елементи в системі підвищення лояльності у сфері гостинності; Катерина Озеранець та Ірина Савіцька запропонували коучінгові технології у вирішенні проблеми плинності кадрів; Яна Козел розкрила проблеми ресторанного бізнесу в м. Тернополі та запропонувала шляхи їх вирішення; Інна Греметчук надала пропозиції щодо підвищення конкурентоспроможності підприємств сфери послуг за допомогою ефективної системи мотивації працівників; Наталія Кубацька та Ірина Сапун запропонували механізми вдосконалення маркетингової політики туристичних компаній з використанням Інтернет- технологій; Катерина Костриба обґрунтувала ефективність застосування франчайзингових технологій в організації туристичної діяльності; Уляна Коцюлим розкрила проблематику недобросовісної конкуренції в діяльності туристичних підприємств та запропонувала ефективні шляхи її нівелювання; Олександр Пижик дослідив особливості державно-приватного партнерства в організації та розвитку замкового туризму в Тернопільській області та надав пропозиції щодо відновлення культурно-архітектурного надбання Тернопільського краю. 

 

Підсумовуючи варто зазначити, що завдяки насиченому та вільному обговоренню, було розглянуто основні проблеми туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, та вироблено систему рекомендацій щодо їх вирішення.