» » Cтудентам ЮФ розповіли, як покращити самооцінку

Cтудентам ЮФ розповіли, як покращити самооцінку

Дата: 11-04-2013, 11:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Восьмого квітня студенти другого і третього курсу юридичного факультету ТНЕУ зустрілися з кандидатом психологічних наук, викладачем кафедри соціальної роботи Надвиничною Тетяною Лонгінівною. Вона розповіла про «Вплив самооцінки на успішну діяльність студентів». Також присутнім роздали однойменні пам’ятки.

 

Дана тема є надзвичайно актуальною, адже під час навчання студенти часто стикаються з важкими ситуаціями, які можуть мати негативний вплив на їхню самооцінку.

 

Зустріч була надзвичайно цікавою і повчальною. Напевно, кожен із нас часто не задоволений собою і акцентує увагу лише на своїх вадах, не помічаючи позитивних рис.

 

Тетяна Лонгінівна поділилася з нами деякими секретами, які допоможуть кожному підвищити самооцінку. Зокрема, вона порадила припинити порівнювати себе з іншими, оскільки кожен з нас індивідуальний і красивий по-своєму, тому не варто відчайдушно когось наслідувати. Також потрібно припинити засуджувати себе, навчитися сприймати власні поразки, як досвід, а компліменти отримувати без оправдань. Слід частіше спілкуватися з позитивними людьми, які не пригнічують інших.


"Сформуйте список ваших позитивних якостей і ніколи про них не забувайте. Живіть власним життям і приймайте рішення самостійно, адже все одно будуть люди, які засуджуватимуть ваші рішення", - зазначила Тетяна Лонгінівна.


Побувавши на цій зустрічі, студенти дійшли висновку: потрібно отримувати задоволення від життя, не зациклюватись на проблемах, адже кожен день приносить щось нове і, якщо використовувати кожну можливість, то щасливих миттєвостей буде значно більше. Саме тоді покращиться самооцінка, що й дозволить досягти успіху у будь-якій сфері.

 


Катерина Щурко, ЮФ, учасниця студентського прес-клубу «Акценти» відділу гуманітарної освіти та виховання