» » Від Героїв Крут до Героїв сьогодення

Від Героїв Крут до Героїв сьогодення

Дата: 29-01-2024, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Двадцять дев’яте січня – День пам’яті Героїв Крут, однієї з трагічних і водночас високо легендарних сторінок в історії української визвольної боротьби 1917-1921 рр., коли молоді люди без належної зброї та підготовки виступили проти добре озброєних більшовиків, продемонстрували приклад безмежної любові до України.

Цього дня ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави.

Працівники читального залу для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка  ЗУНУ у межах проєкту «Бібліотека без стін та кордонів» провели виховну годину «Від Героїв Крут до Героїв сьогодення» для першокурсників кафедри транспорту і логістики навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету. 

Подвиг студентів-крутян став символом мужності та беззастережної любові до власної Батьківщини.  Сучасна молодь називає героїв Крут першими кіборгами. Саме у ті далекі часи українські студенти першими стали на захист України. У 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Говорили про події, що відбулися 106 років тому під Крутами є дуже схожими на сьогоднішню ситуацію у нашій країні. Україна знову у війні, вогні та обстрілах. Сміливість і жертовність Героїв Крут можна порівняти із витривалістю та самовідданістю наших сучасних захисників, які своїми відважними вчинками наближають перемогу над ворогом.

Тоді захисникам української незалежності не вистачило сил вистояти у боротьбі з агресором. І сьогодні наші воїни мають можливість завершити їхню справу. Адже у нас є професійна, патріотична армія та потужна міжнародна підтримка. Щиро дякуємо усім, хто виборює нашу перемогу та право жити у вільній країні на своїй рідній землі. Слава Україні!