» » Зустріч з співзасновницею українсько-тюркського центру, кураторкою українсько-азербайджанських проєктів Мариною Гончарук

Зустріч з співзасновницею українсько-тюркського центру, кураторкою українсько-азербайджанських проєктів Мариною Гончарук

Дата: 13-02-2024, 14:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах проєкту «Дипломатія та міжнародне співробітництво» 15 лютого о 13:00 год відбудеться зустріч з співзасновницею українсько-тюркського центру, кураторкою українсько-азербайджанських проєктів Мариною Гончарук.

Під час зустрічі обговоримо актуальні питання українсько-азербайджанських відносин в умовах воєнного часу, адже Азербайджан є нашим стратегічним партнером згідно Стратегії національної безпеки України, підтримує територіальну цілісність нашої держави та надає гуманітарну допомогу. Азербайджанський народ знає, що таке окуповані території, проблема біженців, а після 44-денної війни, що таке деокупація, проблема розмінування, відновлення та реінтеграції територій. Та чи достатньо сьогодні розвинений діалог з Баку? Як висвітлюють азербайджанські медіа українську тематику та російську агресію? Які напрями співпраці є пріоритетними в умовах воєнного часу? Чи є перспективною для професійного розвитку сфера, що охоплює співпрацю між Києвом та Баку? Які настрої серед азербайджанської громади України і чи достатньо вона інтегрована в наше суспільство? Про це й більше ви дізнаєтеся у ході зустрічі, а ще кожен учасник зможе  поставити питання спікерці й отримати фахову відповідь.

Проєкт «Дипломатія та міжнародне співробітництво» реалізується в межах діяльності навчальної лабораторії «Міжнародна студія сталого розвитку» кафедри міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина та Острівця Прогресильності Західноукраїнського національного університету.