» » Дослідницький тренінг для студентів спеціальностей «Екологічна безпека та охорона навколишнього середовища», «Агрономія» та членів наукового студентського гуртка «Гармонія з природою»

Дослідницький тренінг для студентів спеціальностей «Екологічна безпека та охорона навколишнього середовища», «Агрономія» та членів наукового студентського гуртка «Гармонія з природою»

Дата: 16-02-2024, 16:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У навчальній лабораторії хімічного аналізу та досліджень навколишнього середовища відбувся дослідницький тренінг для студентів спеціальностей «Екологічна безпека та охорона навколишнього середовища», «Агрономія» та членів наукового студентського гуртка «Гармонія з природою».

Завідувачка лабораторії, кандидат біологічних наук Оксана Ярема, доктор сільськогосподарських наук Євген Кривохижа, доцент Галина Пиріг провели навчання з використання лабораторних приладів для оцінки якості питної води, вмісту нітратів в харчових продуктах, дослідження параметрів освітлення, складу повітря і грунту.

Гуртківець, студентка 2 курсу Анастасія Матвіїшин провела лабораторний дослід з оцінки якості питної води на наявність вільного хлору, параметрів ph, мікробіологічної оцінки придатності води.

З використанням портативного ph-метра проведено оцінку якості витяжки та взірців ґрунту. Учасники тренінгу, використовуючи газоаналізатори та детектори, виміряли вміст формальдегіду та вуглекислого газу, температури та вологості повітря у навчальній лабораторії.

Студенти за допомогою портативного фотометра провели досліди на перевірку придатності води за вмістом заліза, алюмінію, кальцію, нітратів.

Присутніх ознайомлено з особливостями використання водяного стерилізатора, сушильної шафи, водяної бані, термостату, центрифуги, стаціонарного фотоколориметра, лабораторної витяжної шафи.

Здобувачі вищої освіти закріпили знання та навички із проведення моніторингу стану навколишнього середовища, методику проведення досліджень за допомогою сучасного стаціонарного та портативного обладнання.