» » Робочий візит заступника Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергія Захаріна до ЗУНУ

Робочий візит заступника Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергія Захаріна до ЗУНУ

Дата: 16-02-2024, 17:38 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах меморандуму про партнерство і співробітництво між Західноукраїнським національним університетом та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з робочим візитом до закладу вищої освіти завітав заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін.

У зустрічі взяли участь ректор класичного університету Тернополя Оксана Десятнюк, голова вченої ради ЗУНУ Андрій Крисоватий, проректори, декани факультетів та директори інститутів. Розпочинаючи спілкування, ректор Оксана Десятнюк зазначила: «Раді, що сьогодні ми маємо можливість разом обговорити якість української освіти, навчальний процес, перспективи розвитку університету та взаємодію із Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Ми відкриті до діалогу, дискусії та обміну думками!»

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін розповів присутнім про основні напрями своєї діяльності, співпрацю із закладами вищої освіти, модернізацію та цифровізацію освіти, освітню траєкторію студентів, працевлаштування випускників університетів, навчання держслужбовців. Сергій Володимирович сказав: «Дякую адміністрації університету за мудрі рішення та виважені кроки, які сприяють розвитку української освіти. Наше партнерство спрямоване на вдосконалення та підготовку висококваліфікованих фахівців, тому ми повинні робити усе для того, щоб молодь здобувала якісну освіту та реалізовувала себе».

Голова вченої ради ЗУНУ Андрій Крисоватий подякував Сергію Захаріну за підтримку й зосередив увагу на найактуальніших питаннях української освіти: адаптація освітнього процесу до вимог сьогодення, якими мають бути випускники університетів. «Ми живемо у час викликів та змін, і це потребує від нас не лише гнучкості, а й аналізу та критичного мислення. Важливо розуміти, що завдання кожного із нас – постійно вдосконалювати освітнє середовище, де студенти зможуть розвивати свій потенціал та здобувати необхідні навички для впевненого кроку у майбутнє!» – сказав Андрій Крисоватий.

Під час спілкування освітяни обговорили диджиталізацію, кібербезпеку, форми професійного розвитку держслужбовців, підвищення кваліфікації, стажування та проходження практики студентами, співробітництво із стейкхолдерами, роботодавцями.

Також заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін зустрівся зі студентами університету. Молодь цікавилася розвитком цифрових технологій у сфері безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, можливостями кар'єрного зростання.

Адміністрація провела екскурсію закладом вищої освіти. Сергій Захарін завітав у навчально-тренінгову лабораторію для студентів кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина, ознайомився з матеріально-технічною базою, оглянув укриття, вбиральні для людей з особливими потребами, навчальні аудиторії, медичні кабінети.  Оксана Миронівна зазначила, що університет працює над створенням безбар’єрного середовища для студентів з особливими освітніми потребами.   

Сергій Володимирович побував в імерсивному мультифункціональному хабі, де ознайомився детальніше із обладнанням та функціями інноваційного простору, перевагами та можливостями. Начальник відділу цифрової трансформації Назар Іваніцкий розповів про проєкти та ініціативи, які реалізовуються у хабі та спрямовані на розвиток суспільства, інтеграцію принципів безбар'єрності. Сергій Володимирович цікавився цифровізацією університету. Назар Юрійович продемонстрував сервіс «SMART Університет», який призначений для спрощення комунікації між керівництвом, працівниками, студентами та вступниками. Фахівці відділу цифрової трансформації окреслили ефективність функціоналу. Згодом Сергій Захарін завітав у навчально-науковий центр соціально-психологічної підтримки та резильєнтності, який відкрито за підтримки Ізраїльської коаліції травми та Єврейської федерації Північної Америки.

Зустріч була плідною та насиченою. Працюємо разом задля поступу прогресивної України!

 

 Усі фото за посиланням: https://fex.net/uk/s/t4vymzc