» » «Свята спадщина. Державний Герб України»

«Свята спадщина. Державний Герб України»

Дата: 19-02-2024, 12:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні, 19 лютого 2024 року виповнюється 32 роки від Дня затвердження Державного Герба України.

Для студентів кафедри агробіотехнологій ННІІПІ проведено виховну годину «Свята спадщина. Державний Герб України» та  інтелектуальну гру «В нашім серці - Україна» для закріплення  знань про національну символіку.

Мета заходу – виховання почуття національної свідомості, поваги до державних символів, патріотизму.

Тризуб є віддзеркаленням історії нашого народу та символом держави, що пройшов довгий і водночас трагічний шлях, з яким український народ утверджував віковічну мрію про державність, соборність і незалежність нашої боротьби за суверенітет держави.

Завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна ознайомила молодь з історією виникнення і встановлення державного герба України та найперші спогади про тризуб як символ держави.

Проведено вікторину «В нашім серці – Україна», яка допомогла молоді запам'ятати інформацію про тризуб, коли та ким був затверджений герб, які герби були раніше та є тепер.

Водночас репрезентовано тематичну книжкову виставку до Дня Державного Герба України.

Здавна тризуб символізує нескореність та боротьбу українського народу за свободу, об'єднує українських патріотів, які віддано захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України.

Наші батьки, діди і прадіди змагалися за волю України під предковічними символами, які передавали у спадщину своїм синам та внукам. І ці святині: герб, синьо-жовтий прапор, гімн – будуть і надалі закликати до відродження нашої історичної пам’яті, національної свідомості.

Тризуб об’єднує українських патріотів, наших захисників та захисниць.

Кожен патріот та свідомий українець виражає повагу гербу своєї країни, що є одночасно визнанням внеску його предків у захист самобутності та незалежності України.

Національні і державні символи – це уособлення високого духу народу, його історичних прагнень, унікальності.

Шануймо наші державні символи, не дамо нікому знищити, загарбати нашу українську волю, силу духу, нашу незалежність!