» » Робоча зустріч в імерсивному мультифункціональному хабі

Робоча зустріч в імерсивному мультифункціональному хабі

Дата: 19-02-2024, 16:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 В імерсивному мультифункціональному хабі, який функціонує на базі Західноукраїнського національного університету, відбулася презентація зустріч начальника сектору дотримання прав людини Тернопільського РУП Оксани Придруги, представниці департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Ірини Ніколаєвої із проректором з науково-педагогічної роботи Віктором Островерховим, заступником декана соціально-гуманітарного факультету Юрієм Щербяком та керівником центру соціальної роботи Едуардом Грішиним, начальником відділу цифрової трансформації Назаром Іваніцким.

Проректор з науково-педагогічної роботи Віктор Островерхов зазначив: «Мета університету – бути відкритим для усіх людей. Наш колектив працює над створенням безбар’єрного середовища, адже ми розуміємо що велика кількість громадян потребує особливих умов для навчання та життя. Використовуючи сучасні технології, ми можемо проводити віртуальні тренування для реабілітації військових та діагностики психологічного стану, організовувати онлайн-зустрічі із фахівцями-практиками з усього світу. Ми готові до співпраці й реалізації нових проєктів у галузі психології, кібербезпеки, правоохоронної діяльності та права!»

Під час спілкування було обговорено розвиток програми безбар’єрності на Тернопільщині, залучення студентів до соціальних проєктів та ініціатив.  

«Для нас важливо створити безбар’єрне середовище у кожному підрозділі поліції, оскільки багато наших захисників та захисниць повернуться зі Сходу і потребуватимуть підтримки й адаптації до цивільного життя. Тому сьогоднішня зустріч – це можливість перейняти досвід та почути цікаві думки», - сказала представниця департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Ірина Ніколаєва.

Начальник відділу цифрової трансформації Назар Іваніцкий зосередив увагу на обладнанні та функціях хабу, ознайомив присутніх із центром підтримки студентів, волонтерським супроводом, можливостями та перевагами інноваційного середовища, а також  розповів про проєкт психологічної реабілітації та фізичної реабілітації верхніх кінцівок з використанням Webex Hologram та окулярів доповненої реальності Magic Leap 2, проєкт з використання технологій доповненої реальності для хірургії щитовидної залози.