«Небесна Сотня: ціна свободи»

Дата: 20-02-2024, 14:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Двадцятого лютого –  День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Сотні українців віддали свої життя за власну націю і державу, серед них - сини Тернопілля, які  загинули під час цих кривавих подій.

У читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ проведено урок-пам’яті «Небесна Сотня: ціна свободи», присвячений тим, хто боровся за честь, правду і гідність, віддав своє життя за нас. Молодь ВСП «Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій ЗУНУ» із трепетом слухали історії про Героїв.

Небесна Сотня є найсвятішим образом новітньої України. Цей день є символом боротьби та перемоги, єднання нашого народу з метою найвищих і найцінніших ідеалів цивілізованого, демократичного світу.

Завідувачка читального залу Ірина Любезна ознайомила студентів із тематичною книжковою виставкою, яка організована працівниками читального залу та містить історичні факти про події, що відбулися на Майдані з листопада 2013 року по лютий 2014 року, які тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Нам всім необхідно усвідомити заради чого пожертвувала своїм життям Небесна Сотня. Також репрезентовано видання, приурочені Революції Гідності, героїчним і трагічним сторінкам.

Студенти переглянули тематичні документальні фільми про страшні події на Майдані.

Небесна Сотня стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом та джерелом натхнення для наших воїнів, які гідно захищають територіальну цілісність України у теперішній російсько-українській війні, утверджуючи право людини на вільне життя.

Молодь декламувала поезії про Майдан та загиблих.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Пам'ять про Героїв не вмирає!