» » Тренінг «Тонкощі написання резюме та підготовка до співбесіди»

Тренінг «Тонкощі написання резюме та підготовка до співбесіди»

Дата: 22-02-2024, 12:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбувся тренінг, організований координаторами по роботі з випускниками, «Тонкощі написання резюме та підготовка до співбесіди».

Мета заходу - сформувати у студентів навички написання якісного резюме, яке  сприятиме працевлаштуванню. Спікерами тренінгу були HR-фахівці: HR-директорка продуктової ІТ-компанії Катерина Мисенко та рекрутерка продуктової ІТ-компанії Юлія Лозинська.   

Вони розгорнуто відповіли на запитання, що написати в резюме, коли ти ще ніде не працював? Що хочуть бачити роботодавці у резюме? Що студенти можуть запропонувати роботодавцю в резюме? Як пройти співбесіду?

HR-фахівці компанії BAZARclub окреслили деталі написання резюме з власного досвіду та практики. Вони запропонували студентам найоптимальнішу структуру резюме, зазначили, що вказуючи емейл потрібно слідкувати за його назвою, найкраще якщо він буде містити ваші ініціали. Перше, на що буде дивитися потенційний роботодавець – це читабельність і презентабельність вашого резюме, тому під час його написання потрібно слідкувати за шрифтом та розміром тексту, детально перечитати його кілька разів та відформатувати згідно з правилами. У розділі про освіту, дані про те, яку школу,  де ви закінчили краще не вказувати. Також вони підкреслили, що не потрібно вказувати велику кількість особистих компетенцій, адже їх в подальшому потрібно буде підтвердити на співбесіді. Вони підбадьорили студентів, що відсутність досвіду роботи зовсім не проблема, у резюме можна вказувати будь-яку вашу активну діяльність: волонтерство, курси, різноманітні тренінги. Юлія окреслила основну помилку якої допускаються під час написання резюме – те, що складене резюме не носить цілісний характер і в подальшому не складає позитивного враження на роботодавця. «Попрацюйте над резюме, зробіть все для того, щоб прочитавши його, роботодавець не забув про нього», – сказала Юлія. Складене вами резюме послугує для вас планом самопрезентації на співбесіді. Обов’язково виділіть риси якими ви відрізняєтеся від інших потенційних працівників, зазначте чому саме вас повинен обрати роботодавець. Якщо ж ви плануєте влаштовуватися на роботу в іноземну компанію, то ваше резюме повинно бути складене тією мовою, якою складене оголошення про вакансію.

Під час тренінгу студенти дізналися як правильно скласти резюме, які є основні джерела пошуку роботи, як аналізувати оголошення про вакансії, зателефонувати до роботодавця,  зацікавити його та отримати запрошення на співбесіду. Окрім того, Катерина дала рекомендації як успішно пройти різні види співбесід з роботодавцем, ознайомила з переліком питань, які ставлять роботодавці під час співбесіди, можливість проходження співбесіди із робот-рекрутером (чат-ботом).

 Ольга Завитій  подякувала спікерам за корисний та цікавий тренінг для студентів, а молоді побажала у майбутньому успішно працевлаштуватися і побудувати професійну кар’єру.

  Якщо ви дійсно прагнете отримати омріяну посаду, попрацюйте над вашим резюме, не пошкодуйте часу і зусиль, адже хороша робота завжди увінчується успіхом. Резюме – це можливість потрапити на співбесіду та отримати бажаний оффер!