» » Тренінговий курс для скаутської організації «Пласт»

Тренінговий курс для скаутської організації «Пласт»

Дата: 27-02-2024, 14:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У навчально-науковому центрі соціально-психологічної підтримки та резильєнтності Західноукраїнського національного університету був організований тренінговий курс для скаутської організації «Пласт». Навчання було спрямоване на подолання стресу, й проходило за протоколами Ізраїльської коаліції травми.  

«Пласт» розвиває особистість, емоційний інтелект та психологічну стійкість своїх учасників. Члени скаутської організації багато часу  проводять на природі, вони опиняються далеко від звичних комфортних умов та адаптовуються до різних ситуацій. Тому вдосконалення навичок зі стресостійкості для них є важливим.

Директор Оксана Шандрук ознайомила пластунів Тернопільщини із роботою центру, розповіла про напрацювання у сфері соціально-психологічної підтримки та резильєнтності ізраїльських фахівців.

Фахівець центру, тренер ІКТ Зоряна Крупник провела базовий 8-годинний модуль «Інформованість про травму: навички психологічної підтримки» . У процесі спільної роботи учасники розглянули сутність поняття «стрес», етапи проживання людиною стресової ситуації, основні реакції людини на травматичні події, проаналізували принципи взаємодії з людиною, що зазнала травматичного впливу, протоколи першої психологічної підтримки і допомоги, а також пропрацювали стратегії реагування в стресових ситуаціях.

Запитання та пошук відповідей, ресурсних каналів, шляхів запобігання та зменшення проявів симптомів вигоряння, вторинної травматизації, моделювання ситуацій, відпрацювання навичок на практиці – це плідно та цікаво!

 

Відгуки учасників:  https://fb.watch/qtsr_ddJv3/  

Відео із навчання: https://fb.watch/qtsq0E1fW_/