» » Робочий візит декана Університету прикладних наук Шибеника Любо Руніча до ЗУНУ

Робочий візит декана Університету прикладних наук Шибеника Любо Руніча до ЗУНУ

Дата: 28-02-2024, 17:47 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  У межах співпраці до Західноукраїнського національного університету з робочим візитом завітали декан Університету прикладних наук Шибеника Любо Руніч, юрист-консультант Майя Цвітан Грубішин.

Вітаючи гостей у класичному університеті Тернополя, ректор Оксана Десятнюк зазначила: «Дорогі колеги! Раді, що партнерство між нашими закладами вищої освіти триває. Сьогоднішня зустріч – це можливість обмінятися думками та новими ідеями, обговорити освітні та наукові проєкти, домовитися про організацію та проведення спільних досліджень, заходів і конференцій, відкриття програми двох дипломів. Переконана, що об’єднуючи академічні спільноти, ми реалізуємо усі задуми, які принесуть користь не лише студентству, а й суспільству наших країн!»

Декан Університету прикладних наук Шибеника Любо Руніч сказав: «Наше співробітництво – це вагомий крок на шляху поступу вищої освіти та міжкультурної комунікації.  Для нас важливо взаємодіяти із університетами різних країн, спряти у підготовці висококваліфікованих фахівців, залучати кращих практиків». 

Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Уляна Коруц, спілкуючись, зосередила увагу на програмах академічної мобільності, стажуванні викладачів, семестровому навчанні студентів Західноукраїнського національного університету та Університету прикладних наук Шибеника.

Під час візиту делегація завітала на юридичний факультет ЗУНУ. Любо Руніч та Майя Цвітан Грубішин поспілкувалися із адміністрацією, окреслили вектори співпраці у правовій галузі, ознайомилися із матеріально-технічною базою.

Декан юридичного факультету Сергій Банах запросив декана Університету прикладних наук Шибеника Любо Руніча долучитися до науково-практичної конференції, яка проходить щорічно, у квітні, на базі факультету. Студенти мали змогу обмінятися думками із гостями щодо актуальності вивчення Європейського права у контексті сучасних викликів та потреб суспільства.

 

Також Любо Руніч зустрівся зі студентами навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина та прочитав лекцію «Академічна сесія: інтеграція до ЄС, переговори з ЄС, реформи ЄС, публічна політика ЄС», під час якої було обговорено євроінтеграцію Хорватії,  виклики, можливості та перспективи для України.

«Молодь – це майбутнє, адже саме вони сприятимуть процесу європейської інтеграції, визначатимуть подальший шлях розвитку України», - підсумував Любо Руніч.

На завершення юнаки та дівчата висловили вдячність декану Університету прикладних наук Шибеника Любо Рунічу за можливість спілкування й обговорення важливих тем, зазначивши, що такі діалоги формують глибоке розуміння сучасних міжнародних процесів та роль України у них.