» » Бесіда «Шевченко в нашому житті»

Бесіда «Шевченко в нашому житті»

Дата: 15-03-2024, 09:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ відбулася зустріч студентської молоді ВСП «ФКЕПІТ ЗУНУ»  із журналісткою, ексредакторкою відділу мовознавства журналу «Дивослово», вчителькою та викладачкою української мови та літератури, ВПО Тернополя Тетяною Неліною.

Тетяна Павлівна провела бесіду «Шевченко в нашому житті», розповіла про свої спогади, як все своє життя «йшла» до Шевченка, досліджувала його життя та творчість. Студенти дізналися маловідомі цікавинки з життя митця. Долати перешкоди, бути собою незважаючи ні на що – ось, що доносить до нас Тарас Шевченко.

Сподіваємося, що через  почуту  інформацію молоді люди  відкриють для себе багато нового про Шевченка-митця і Шевченка-просвітника, адже цікава та захоплююча бесіда Тетяни Павлівни стала гарним виховним моментом і для самих студентів, які захопилися вивченням життєпису і творчості українського Генія, Пророка.

Другою частиною зустрічі була розмова про рятівне заняття для пані Тетяни  під час війни – створення оберегу для наших захисників ляльок-мотанок. Більше ста ляльок-мотанок упродовж двох років вона передала у бібліотеку ім. Л. Каніщенка, які разом з маскувальними костюмами і сітками поїхали на передову.