» » У ТНЕУ відбулася посвята в першокурсники

У ТНЕУ відбулася посвята в першокурсники

Дата: 2-09-2011, 08:41 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Першого вересня відбулася урочиста посвята першокурсників Тернопільського національного економічного університету у студенти « Студентська молодь — майбуття держави» .

 

Рівно о 10.00 зазвучали фанфари і на святковий подіум піднялися ректор університету професор Сергій Ілліч Юрій, проректори, декани і почесний гість – голова Тернопільської обласної ради Олексій Петрович Кайда.


Після того, як стихли останні звуки Державного Гімну України, студенти 11 факультетів вищого навчального закладу, одягнуті у вишиванки, винесли головну хоругву ТНЕУ та хоругви факультетів. З нагоди Дня знань прозвучав і гімн ТНЕУ.
Вітальне слово для відкриття урочистої церемонії посвяти надали ректору, професору, доктору економічних наук, заслуженому діячеві науки і техніки України, почесному доктору Віденського університету Сергію Іллічу Юрію:
"Дорогі студенти, шановні батьки, викладачі, високоповажні гості, щиро вітаю вас із початком нового навчального року. Сьогодні нашому університету виповнюється 45 років. У 1966 році у нас було 73 студенти і 5 викладачів, а сьогодні 1200 викладачів, 73 професори та 521 доценти й кандидати навчають 17 000 студентів. Попри те, що цей рік був важким, та все ж бажання вступити до нашого університету виявили 14 360 абітурієнтів, з них 7 601 – стали першокурсниками. Шановні студенти, на вас сьогодні покладено велике завдання – ви повинні змінити економічну ситуацію, що склалася в нашій державі. Хай вам щастить у житті! Ласкаво просимо! Добро пожаловать! Well come!»
Першокурсників привітали студенти університету – учасники народного театру пісні « Для тебе» величною піснею « Студентська молодь — майбуття держави» , під час виконання якої на сцені спалахнули холодні вогні феєрверку.
З вітальною промовою виступив голова Тернопільської обласної ради Олексій Петрович Кайда: « Дорогі першокурсники, ви – ровесники Незалежності. Саме вам будувати майбутнє країни, саме вам творити таку Україну, про яку ви мрієте і в якій бажаєте жити. Зі святом вас! Слава Тернопільському національному економічному університету! Слава Україні!»
Із щирою материнською настановою та благословенням звернулася до першокурсників мати одного з них Світлана Дмитрівна Пшик: « Нам, батькам, надзвичайно поталанило в тому, що діти стали студентами ТНЕУ. Саме тут ви, діти, можете отримати відповідні знання, які передадуть вам досвідчені науковці університету. Тут вас навчать самостійно мислити, працювати з натхненням, продовжувати творити історію університету, історію нашого народу.»
На добру долю першокурсників благословили також єпископ Тернопільський і Бучацький Нестор, отець Олексій та благочинний отець Петро.
Відтак, двоє студентів виголосили урочисту обіцянку студента ТНЕУ. Після цього ректор вручив їм символічні Ключ та Книгу Знань.
У гості до першокурсників завітало Дитинство, разом з яким першокурсники випустили в небо повітряні кульки.
Свято закінчилося.  Від сьогодні для першокурсників розпочинається "тернистий шлях до сяючих вершин науки". На них чекають студентські будні, університетські аудиторії, наукова бібліотека, труднощі здобуття знань і радість пізнання.

 

Щасти вам на цьому шляху!

 

Автор: Леся Заморська