» » Круглий стіл, присвячений 150 річчю з Дня народження Михайла Гушевського

Круглий стіл, присвячений 150 річчю з Дня народження Михайла Гушевського

Дата: 13-10-2016, 14:40 | Автор:

З ініціативи викладачів кафедри філософії та політології ТНЕУ та студентів-політологів, які навчаються в нашому університеті, 10 жовтня 2016 р. відбувся круглий стіл на тему: «Михайло Грушевський – фундатор Української Народної Республіки, видатний історик, політолог та громадсько-політичний діяч».
Вітальне слово учасникам наукового заходу виголосила директор Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ, д-р екон. наук. професор, Десятнюк Оксана Миронівна. Після перегляду документального фільму, присвяченого біографії Михайла Грушевського, було заслухано ряд доповідей, які викликали живий інтерес в аудиторії. Серед них варто відзначити виступ учительки історії Скала-Подільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему: «Родина Грушевських на тлі епохи». Викладачі кафедри філософії та політології Гурик М.І., Рудакевич О.М., Чигур Р. Ю. розкрили такі теми «Історіографічна концепція Михайла Грушевського», «Михайло Грушевський як політик та політичний мислитель», «Економічні погляди Михайла Грушевського». Цікавими були виступи студентів-політологів Бонк Віри, Мазанович Назарія та Сарани Вікторії про громадсько-політичну діяльність Михайла Грушевського на початку ХХ ст. Студентка факультету обліку та аудиту Ботарева Ілона розкрила роль Михайла Грушевського як фундатора української національної валюти.
У виступах було звернено увагу на те, що наукові ідеї та політичний досвід Михайла Грушевського має всезростаюче значення для розбудови української держави, яка постала внаслідок третього національного відродження Перед учасниками та гостями круглого столу з патріотичними піснями виступили бандуристи Тернопільського державного музичного училища імені Соломії Крушельницької.