» » Футболісти ТНЕУ зіграли з гравцями Національної збірної України серед ветеранів

Футболісти ТНЕУ зіграли з гравцями Національної збірної України серед ветеранів

Дата: 22-10-2016, 17:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Не зважаючи на негоду, дощ та пронизливий вітер, 22 жовтня 2016 року на центральному стадіоні м. Тернополя відбувся товариський футбольний матч з нагоди 50-річчя Тернопільського національного економічного університету між Національною збірною України серед ветеранів та Збірною ТНЕУ. Емоції вирували як на полі, так і на трибунах, адже зустрітися з легендами українського футболу – це непересічна подія для молодого покоління та професорсько-викладацького колективу.
 
На поле футболісти виходили разом із найменшими уболівальниками – дітками батьків, які прийшли зіграти у футбол.
 
Зустріч розпочалася з Державного Гімну України. До присутніх зі словами вітань звернувся ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий: «Щиро вітаю усіх студентів, викладачів, працівників, спортсменів, тренерів, фахівців, ветеранів, шанувальників фізкультури та спорту!
 
Тернопільський національний економічний університет має славні традиції. Саме заняття фізкультурою та спортом формують у молодих людей впевненість у своїх силах, допомагають досягнути поставленої мети, відчути тріумф перемоги. Пишаюся, що на теренах України й закордоном своїми здобутками прославляють Тернопільський національний економічний університет наші студенти, фізична міць та майстерність яких поєднуються з патріотизмом та любов’ю до рідного краю.
 
Сьогоднішній товариський футбольний матч, присвячений 50-річчю від дня заснування ТНЕУ, є ще одним свідченням того, що наш вищий навчальний заклад розвивається, росте, збагачується досвідом та виховує чемпіонів. Сподіваюся, що фізкультура та спорт стануть вагомим підґрунтям для професійного росту студентів, викладачів, працівників.
 
Щиро зичу нових добрих справ й ініціатив. Нехай Ваші зусилля будуть спрямовані на вдосконалення професійної майстерності й підкорення нових спортивних і життєвих висот.
 
Попереду – нові горизонти! Щиро бажаю всім міцного здоров’я, бадьорості духу, впевненості у своїх силах, нових досягнень та перемог в ім’я українського народу».
 
Найбільшим сюрпризом для уболівальників  став вихід на поле Мирона Маркевича. Усе життя Мирона Маркевича пов’язане з футболом. Вправний гравець, а згодом тренер жодного сезону не перебував без улюбленої справи, завжди за ним «полювали» клуби, аби запросити до своїх лав. І ніхто ще співпрацею з Мироном Богдановичем розчарований не був! Будь-якій роботі Маркевич звик віддавати себе на 100%. І вимагає того ж самого від підлеглих, адже на власному досвіді знає, що інакше досягти чогось серйозного в футболі неможливо.
 
До Вашої уваги склад команди ветеранів: Мирон Маркевич, Василь Рац, Віталій Самойлов, Олександр Венглинський, Сергій Кузнєцов, Володимир Єзерський.ю Іван Яремчук, Дмитро Пінчук, Олег Собуцький, Віктор Мороз, Анатолій Безсмертний, Едуард Цихмейструк, Сергій Беженар, Володимир Лозинський, Всеволод Романенко, Андрій Оксимець, Сергій Нагорняк, Артем Яшкін.
 
З професіоналами вийшли позмагатися представники Збірної ТНЕУ: Сергій Банах, Юрій Щербяк, Сергій Герчанюк, Володимир Гукалюк, Віктор Островерхов, Андрій Кізима, Тарас Маршалок, Едуард Маляр, Роман Гах, Святослав Герчаківський, Андрій Коцур, Андрій Верцімага, Володимир Левчук, Володимир Угрин, Андрій Мельник.
 
Обмінявшись дружніми вітаннями, команди розпочали гру.
 
Матч завершився з рахунком 4:2 на користь Національної збірної України серед ветеранів. У складі Збірної ТНЕУ відзначилися Юрій Щербяк і Сергій Банах, а серед гравців національної збірної України серед ветеранів – Мирон Маркевич, Сергій Нагорняк, Віктор Мороз, Олег Собуцький.
 
Найактивнішим уболівальником був ректор ТНЕУ Андрій Ігорович Крисоватий, який гаряче підтримував команду вищого навчального закладу.
 
Організатором товариської зустрічі виступила адміністрація юридичного факультету ТНЕУ за підтримки ТОВ «Агробізнес».
 
Дякуємо усім гравцям за чудову гру, неймовірні емоції та можливість поспілкуватися з легендарними особистостями в історії українського футболу.