» » Остання зустріч студентів ННІМЕВ з Великим Українцем, Богданом Гаврилишиним

Остання зустріч студентів ННІМЕВ з Великим Українцем, Богданом Гаврилишиним

Дата: 26-10-2016, 11:34 | Автор:

24 жовтня 2016 року, у 90-річному віці пішов із життя найвпливовіший українець у світі, економіст, професор, благодійник, а ще символ і натхненник Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ТНЕУ, Богдан Гаврилишин. Кілька тижнів тому він прилетів на Україну з Швейцарії, щоб відсвяткувати свій 90-річний ювілей. Лише 8 днів тому, а саме 19 жовтня в національному палаці мистецтв «Україна» в м. Київ відбувався благодійний ювілейний вечір, присвячений святкуванню 90-річного ювілею Богдана Дмитровича. Студенти ННІМЕВ завдяки підтримці Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина та ректора ТНЕУ, професора Крисоватого А.І. мали змогу побувати на цьому вечорі та востаннє прислухатись до його мудрих порад. Поділимося спогадами про цю теплу і незабутню зустріч.
  Біля Палацу «Україна збиралися численні гості, серед яких були родичі, друзі, посли, депутати, священнослужителі, науковці та молодь. Саме там відбулася зустріч студентства інституту з Патріархом УПКЦ (КП) Філаретом, який поблагословив усіх на навчання та добру долю. Спільне фото залишиться приємним спогадом про цю зустріч.
  Ще до початку вечора усі бажаючі мали можливість передати відео вітання ювіляру, яке відразу транслювалося на великому екрані Палацу. В той же час гості свята, серед яких і студенти інституту, залишали вітання Богдану Дмитровичу на листівках, як це колись робив і сам іменинник, адже з листів, з листівок, з документів наданих з особистого фонду Богдана Дмитровича напередодні свята було презентовано виставку архівів Б. Гаврилишина в Центральному державному архіві громадських об’єднань України. До речі, копії таких документів Богдан Дмитрович передав директору ННІМЕВ Таранову І. М. в розпорядження фонду інституту. Під час святкування Дня ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина ці архівні документи були представлені на огляд широкому загалу студентів та викладачів ТНЕУ. 
  Делегація представників ТНЕУ презентували дарунки Богдану Дмитровичу від ректора ТНЕУ, професора Крисоватого А.І. та всієї академічної родини, які були передані фінансовому директору Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина, Анатолію Дяченку. Впевнені, що ці дарунки неодмінно стануть окрасою майбутнього музею, створеного впам’ять про Богдана Дмитровича. 
Зала заповнювалася гостями, які прийшли не тільки привітати ювіляра, а й особисто подякувати йому за великий вклад у розвиток українського суспільства та низько вклонитися йому. Святковий ювілейний концерт під назвою «Мистецтво життя» розпочався. Усі мали шанс дізнатися, що вкладав Богдан Гаврилишин в це мистецтво? За його словами «Мистецтво життя – це здатність суміщати те, що ми хочемо, з тим, що можемо, раціональне й емоційне в нас, особисті досягнення і вплив на життя людей поряд з нами.»
  «Неможна сліпо вірити у всілякі догми, завжди потрібно формувати свою думку». «Недосяжне – воно можливе, якщо ви в це вірите». Такими словами Богдана Дмитровича Гаврилишина, почав вітати гостей ювіляра зі сцени Палацу України, пан Богдан Бенюк, відомий актор України. На одному подиху провела цей ювілейний концерт відома українська співачка та громадський діяч, волонтер АТО, чарівна Анжеліка Рудницька, яка весь час провела в залі, спілкуючись з гостями Богдана Дмитровича.
  Таку кількості відомих, талановитих та щирих людей одночасно об’єднав ювіляр, що не кожна зірка може похвалитися такими гостями. Сердечні вітання надходили від гостей, серед яких були: Філарет, Педстоятель УКГКЦ Святослав Шевчук, Дмитро Шимків, Лілія Гриневич, Микола Мовчан, Гійом Шойрер, Володимир Огризко, Ганна Гопко, Олена Бекреньова та багато інших не менш відомих людей.
  Цей вечір видався переповнений атмосферою тепла та захоплення цією великою людиною. Душевними виступами забарвили концерт дует «Two Violins», гурт «Шпилясті Кобзарі», ансамбль «Артехатта». Неможливо не згадати звучання перлини української музики, хор Полтавського Національного Педагогічного Університету ім. В.Г. Короленка «Калина». Відомі українські артисти, такі як Оксана Білозір, Анжеліка Рудницька, Катерина Бужинська виконували улюблені пісні іменинника. Зворушливий музичний сюрприз підготував Богдану Дмитровичу Володимир Лавренчук, голова правління Райффайзен Банку Аваль. Незвичайний подарунок надійшов ювіляру від Міжнародного Інституту Менеджменту Женева – Київ, який він колись заснував. А саме з’явився новий сорт соняшника під назвою «Богдан Гаврилишин», мішечок з цим сортом насінням, було вручено Богдану Дмитровичу. Чому саме соняшник – соняшник є символом життя і процвітання, в ньому закодована енергія сонця, а ще соняшник є емблемою Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина. Організатори заходу зуміли передати глядачам усю мудрість Богдана Дмитровича, адже його слова та його життєва історія змогли надихнути багатьох українців.
  У своєму житті Богдан Дмитрович великий акцент робив на розвиток молодих людей, чимало коштів він владав в освіту студентства. Велика дяка Богдану Дмитровичу за ту значну роль, яку він відігравав в житті Навчального-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ, адже вже 7 студентів мали можливість отримувати його іменну стипендію. Неодноразово Фонд Богдана Гаврилишина матеріально підтримував ініціативи студентів інституту. Троє старшокурсників ННІМЕВ вибороли шанс у 2015 році прийняти участь у фінансованій ним програмі реформаторів «Молодь змінить Україну». 
  Богдана Дмитровича не стало, проте світла пам’ять про цю гарну людину буде в наших серцях. Ми обіцяємо, що завжди будемо гідними носити його ім’я, поширювати його ідеї і будемо долучатися до творення змін в нашій країні!
Фотоспогад: